Problem z pobieraniem w eMule 0.42d


(Kam) #1

Cześć. Przeczytałem wszystki tematy na tym forum i instrukcje jak go skonfigurować ale nadal mam ten sam problem. Wypisze dane mojej sieci i konfiguracje eMule a Wy jeśli możecie to napiszcie mi co jest źle.

Sieć:

LAN (15 komputerów), Neostrada 128kB, Windows XP.

eMule:

Zakładka Ogólne:

Różne opcje: dwie pierwsze opcje zaznaczone, 5 dni

Uruchamianie: dwie pierwsze zaznaczone,

Parametry łącza: pobieranie: 96kB/s, wysyłanie: 16kB/s, limit pobierania: 86kB/s, limit wysyłania: 12kB/s, TCP: 4662, UDP: odchaczone, ostateczny limit: 500, ilość połączeń 400, Network: zaznaczony KAD i eD2K.

Proszę pomóżcie.


(system) #2

Jaki ? bo niepamiętam twoich poprzednich tematów :stuck_out_tongue:


(Kam) #3

No problem jest taki: nic mi się nie chce ściągać. Czasem wyskoczy tylko status pobieranie. dodam że w sieci mam 14 komputerów.


(system) #4

128 kbps=16 kb

16kb\s/14=1,14kb\s

to troszke mało jak na emule i mysle że to łącze jest za wolne na ten program.


(Doctordeath) #5

przesiadając się na tę wersję emula straciłeś wszystkie kredyty i musisz zaczynać od nowa,poprostu daj mu trochę czasu żeby się rozkręcił...KAD nie jest niezbedne.Każde łącze przez które można cos pobrać/wysłać jest zdolne do pracy z emule,ja ograniczyłem moim juzerom do 3kb/s i daje się ściągać nawet pomimo tego że mają LowID.Faktem jest ,że jeżeli pozostali użytkownicy na okrągło coś doją z netu to muł się może nie przebić...i zmniejsz limit wysyłania bo przez to download może się nie przebić.

Uch... co do tej wersji miałem na początku zastrzeżenia,ale teraz już chodzi jak burza :slight_smile: - mało tego pliki które nie potrafiły się ściągnąć i nie miały prawie źródeł teraz ściągnęły się bez problemu :o

coś zmieniają :wink: matrix jakiś hehe...

co do NEO to chyba miałeś na myśli 128KB/s a nie kilobitów?


(Krzysiek21) #6

Jestes w sieci,masz port przekirrowany na 4662??

Jesli nie,to tój osiołek nie bedzie ciągnął,nie wiadomo jak i bedziesz miał LOWID.

Jesli jestes adminem to przekieruj sobie ten port 4662.


(Hipis_) #7

No niestety emul uczy cierpliwosci i trzeba dac mu troche czasu , a co do lacza to nie zalezy jakie sie ma (no moze nie do konca) tylko z jakim userem sie laczy ja np. czasami

lacze sie z jednym i sciaga mi 35 Kb a raz sie lacze z trzema osobami do jednego pliku i moj transwer nie przekracza 1 KB.


(Krzysiek21) #8

a własnie ze nie prawda,duzo i to bardzo duzo zalezy jakie masz łącze!!

Np. na SDI nie będziesz pobierał z prędkoscią wyższą niz 11kb/s ale zeby ją osiągnac,to musisz sie wysilic i osiołek musi sie rozpędzac bardzo długo,im masz lepsze DSL,ADSL 1 MBIT lub szybsze,to tym lepiej dla twojego "zwierzaka"