Problem z polaczeniami sieciowymi i instalacja routera


(Leonherwert) #1

Witam.

Od razu powiem, że jestem tutaj nowy, i nawet nie wiem czy założyłem temat w dobrym miejscu, a w temacie kompów jestem ciemna masa. Więc proszę o wyrozumiałość :expressionless:

Otóż problem jest taki : Mam neostradę (Ale wstyd), i chciałem podłączyć Router, mianowicie : Pentagram Cerberus p 6331-4A. I tutaj zaczyna się problem.

Zgodnie z instrukcją obsługi muszę wejść w Start > Panel sterowania > Polaczenia sieciowe i w tym miejscu wejść w polaczenie sieciowe. Problem w tym, że u mnie tego połączenia nie ma. Drugi problem to taki, że jest w instrukcji podany domyślny adres Ip routera : 192.168.1.100, Jednak po wpisaniu wyskakuje błąd, że nie można połączyć.

Próbowałem wszystkich metod z : http://support.microsoft.com/?scid=kb%3 ... 6&x=9&y=20

Nie pomogło nic.

Aha, system windows xp

Z góry dzięki za pomoc

Leonh


(DarkPeter) #2

narpiew trzeba go podłączyć kablem siciowym do kompa i skkonfigurować

Do panelu nie wchodzisz, tylko wchodzisz przez przeglądarkę -> http://obrazki.elektroda.net/10_1200016998.jpg


(Leonherwert) #3

Problem leży w tym, że po router jest podłączony, a mimo to nie mogę wejść na tą strone w przeglądarce.


(DarkPeter) #4

zrób reset twardy routera do ustawień fabrycznych, taki przycisk z tyłu wciskany długopisem :wink: lub czymś ostrym


(Leonherwert) #5

Też nie pomogło :confused:


(DarkPeter) #6

spradź przewód od routera do kompa, czasami odwrotne połączenie pomaga :slight_smile: