Problem z połączeniem internetowym


(Tomaszgr) #1

Witam!

W komputerze zainstalowanajest neostrada 640kbs, jednak mimo wyłaczenia w msconfig i usunięcia hijackThis tych elementów co do których byłem pewien ze są podejrzane dalej cos tam siedzi. Efekt jest taki że kilka minut, czasem sekund mozna cos zrobić na internecie, po chwili internet jest całkowicie zablokowany, widać że transfer wychodzący jest na maksymalnym poziomie.

poniżej log z tym co zostało

przepraszam jeśli problem jest banalny jednak obecnie pracuję na internecie poprzez podpięty telefon kom. i mam tragiczny transfer, bardzo trudno w tej sytuacji jest mi znależść samodzielnie rozwiązanie tego problemu.

Pozdrawiam

Tomasz Grochowalski


(Joan Sunshine) #2

Użyj narzędzia WWDC (pozwoli Ci to zamknąć robaczywe porty), zmień znaczki z Disable na Enable i zresetuj sysa.

Wchodzisz w Start --> uruchom --> services.msc --> zatrzymaj i wyłącz usługe Network helper Service

Otwórz hijackthis --> open misc tools section --> delete a NT service --> wpisz MSDisk i ok

Ściągasz GMERA

W zakładke CMD -> CMD wklej:

Klikasz Uruchom

Wyłączasz przywracanie systemu (Panel sterowania -> System -> Przywracanie systemu -> zaznaczasz „Wyłącz przywracanie systemu” ).

W HJT odpalonym z trybie awaryjnym zaznaczasz wpisy i klikasz na dole "Fix checked" , to co na czerwono usuwasz ręcznie z dysku:

Po zabiegach nowe logi z HiJacka oraz Silent Runners (zaznaczasz No i czekasz aż skończy pracować w tle).

Masz źle skonfigurowanego NODa :wink: