Problem z połączeniem przez kabel


(Radekaz) #1

Witam. Mam problem z połączeniem z internetem przez kabel. Jak podłączam kabel, teoretycznie łączy się, po czym znika ikonka z paska zadań. W miejscach sieciowych jest napisane że połączono, jednak połączenia nie ma. Ping nic nie daje więc połączenia rzeczywiście nie ma. Innym kablem też próbowałem i pod innym gniazdem routera i nic. Wrzucam także log z ComboFixa: http://wklejto.pl/7198 . Proszę o pomoc.


(Ernestpea) #2

nie znam sie za bardzo- ale moze jeszcze hjacka zrobic?

pozatym moja siostra ma podobny problem...


(huber2t) #3

W logu nic nie widzę

Podaj log z Hijackthis


(Radekaz) #4

wrzucam choć raczej tu nic nie ma.. http://wklej.org/id/b2ef63d71f


(huber2t) #5

fix w hijackthis


(Radekaz) #6

Witam problem nadal istnieje. Opiszę go dokładnie:

Występuje probem z połączeniem przez kabel. Nie można połączyć się z internetem ani nawet komputera z komputerem (oczywiście za pomocą skrętki). Najciekawsze jest to że po podłączeniu kabla, gdy wchodzę w 'połączenia sieciowe' pokazuje że połączenie lokalne "POŁĄCZONO" ale nie mogę połączyć się z internetem. Gdy natomiast wchodzę we właściwości i naciskam 'napraw' - pojawia się komunikat że 'nie mozna odnowic adresu IP'. Ikonka odpowiadająca za połączanie sieciowe w pasku szybkiego uruchamiania jest natomiast z czerwonym krzyzykiem czyli pokazuje że połączenie nie zostało ustanowione. Początkowo myślałem że to wina karty sieciowej, więc kupiłam karte sieciową pod usb - i nadal to samo - pokazuje ze połączono, ale z internetem nie mogę się połączyć... Niewiem co robic. sterowniki mam wszystkie zainstalowane, próbowałem rożne wersje. Sieć bezprzewodowa natomiast działa dobrze. Mam laptopa asusa x51 RSeries, nie mam pojęcia co robić.

Proszę o pomoc.