Problem z połączeniem siecowym


(system) #1

Przy próbie wyłączenia połączenia sieciowego wyskakuje komunikat :

1138740707335660cb3.jpg

Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane i jak to naprawić.

Bardzo prosił bym o pomoc.


(De Niro) #2

jakie masz łacze przez co się łączysz :?:


(system) #3

Przez kablówke a dokładnie to chello


(De Niro) #4

czy tak sie dzieje za kazym razem :?:


(system) #5

Od jakiegoś czasu. Wcześniej wszystko było ok


(De Niro) #6

sprawdz czy nie masz syfu, oraz start-> uruchom-> devmgmt.msc Menu-> Widok-> Pokaz ukryte urządzenia, Sterowniki nie zgodne z Plugi and Play czy nie ma tam konfliktu oznaczonego zółtym znakiem zapytania ?


(system) #7

Syfu raczej nie mam.

Co do konfliktu to chyba też go nie ma :

1ex5.th.jpg2kf2.th.jpg

Nie wiem czy tak sie nie porobiło po tym jak zainstalowałem: Panda Antivirus + Firewall 2007 ale nie jestem pewien. Poza tym już nie używam tego programu.


(Asterisk) #8

Nie używasz, czy odinstalowałeś ?


(system) #9

Odinstalowałem. Teraz mam Nod32

Złączono Posta : 12.10.2006 (Czw) 18:57

Nie wiem jakim cudem ale udało się. :lol:

W menedżerze urządzeń wyłączyłem karty steciowe :

1xl9lv1.th.png

Potem utworzyłem punkt przywracania systemu.

Następnie odinstalowałem sterowniki tych kart ale że akurat musiałem pilnie wyjść z domu to postanowiłem sie tym póżniej zająć i przywróciłem system i tu niespodzianka - wszystko wróciło do normy , można bez problemu wiłączyc i właczyć połączenia sieciowe.

Bardzo dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam