Mam problem z ponownym podłączeniem internetu. Ale może zacznę od początku. W domu posiadam router, na swoim laptopie mam połączenie bezprzewodowe, natomiast na komputerze PC u mojego brata było połączenie za pomocą kabla. Wszystko działało ok, do dzisiaj dopóki nie zrobiłam formata na kompie brata, nie wiem jak podłączyć ponownie internet za pomocą kabla próbowałam różnych opcji, ale tak szczegółowo nie znam się na tym i prosiłabym o pomoc, zależy mi na czasie Z góry serdecznie dziękuję za pomoc!!
Jaki masz system operacyjny? Windows xp wymaga sterownikow dodatkowych, vista i 7 juz maja pare to powinny same sie zainstalowac a jak nie to musisz znalesc te do twojej karty.
Ja mam na laptopie Viste, brat na PC XP, sorry zapomniałam to dopisać.
Jak sprawdzałam w Evereście wykryło mi tylko to w karcie sieciowej: Miniport WAN PPPoE, WAN Miniport IP, WAN Miniport IP Sterownik, WAN Miniport L2TP, WAN Miniport PPTP.
Nie wiem nadal jaki jest model karty sieciowej, w związku z tym nie mogę poszukać do niej sterowników, zaznaczam też, że nie ma na PC żadnych Połączeń lokalnych i nie wiem jak je utworzyć, jeśli one byłyby jakkolwiek pomocne w tej sprawie.
XP wlasnie nie wykrywa i trzeba samemu szukac. Kompa kupiliscie czy sami skladaliscie? Jak kupiliscie to na stronie producenta wpiszscie model komputera i wszystkie stery powinny byc.