Problem z post


(Boshi) #1

nie wiem czemu moderator przeniosl mi do kosza teamt wcześniejszy napisałem że nie wszystko da sie pisać bezbłędnie to mi wywalił temat boże co za ludze :mrgreen: :o :mrgreen: miałem kilka odpowiedzi no ale usunoł mi temat to ich nie ma o to problem zroiłem hd tune skan juz

mam problem otoz moj komp ma 2 lata byl 6 razy w serwisie i nic nie wykryli. no dobra oto moj problem

zawsze po formacie dziala 4-5 dni poźniej np sie zatnie jak surfuje po necie no i oczywiście restart no ale czemu do cholery on nie chce sie normalnie wlączyć tylko pisze zawsze błąd odczytu dysku czego to jest wina odpalam go dopiero jak nim troche potrząsne możecie mi pomoc ps.często sie zacina na grach chyba ze jest już rozgrzany to nie


(Xaros) #2

Sprawdź okablowanie.

A co do moderatorów to świętą rzecz mówisz.


(Boshi) #3

okablowanie jest dobrze wszystko


(Seba86mu) #4

Podaj swoją pełną konfigurację komputera. Jeżeli jej nie znasz, to użyj programu EVEREST. Z niego się wszystkiego dowiesz.

Sprawdź, jaki masz zasilacz. Zdejmij lewą ściankę obudowy (patrząc od czoła obudowy) i odczytaj informacje (producent, moc) z naklejki na zasilaczu.


(Boshi) #5

karta graficzna: radeon x1300 256

pamięc ram:1024

prcek amd athlon 3200

zasilacz model DR-C350ATX

max wat 350

plyta glowna: MSI K8N Neo4 series (MS-7125)(4PCI, 1PCI-E X1, 1PCI-E X4 1PCI-E... NIE MA WIECEJ W EVERESCIE PODANE DOTYCZąCYCH PLYTY GłOWNEJ


(Seba86mu) #6

Zasilacz kiepski (chodzi o producenta).

Pisałeś, że przeskanowałeś dysk twardy w poszukiwaniu bad sektorów, ale czy na pewno ? :mrgreen: Może nie chce Ci się tego robić :stuck_out_tongue: ?

Jeżeli jednak skanowałeś go programem HD Tune (bez opcji Quick Scan !), to winy trzeba szukać w zsilaczu.

Najlepiej pożycz od kogoś zasilacz (jakiejś konkretnej firmy) i sprawdź, czy dzieje się to samo.

Podaj jeszcze temperatury poszczególnych podzespołów z zakładki Czyjnik w programie Everest.


(Boshi) #7

plyta glowna 35 stopni

procek 32 stopni

aux17stopni

wdc wd 1600JS-60mhb1 60 stopni to jest chyba twardy dysk jak sie nie mylę

a co go hd tune to go skanowalem tylko nie jestem pewien czy cos wykryl bo go zostawiłem na calą noc bo sie skanuje 6,5godziny wiec caly dzień a mi sie nie chce tyle czekać rano patrze a tam gdzie bylo skanowanie bylo pusto i na gorzew bylo start czyli go przeskanowal ale czyc coć znalazł


(Seba86mu) #8

Temperatura dysku twardego jest zbyt wysoka.

Sprawdź, czy nie jest zamontowany, tak, że od góry, albo od spodu jest przysłonięty. Jeżeli tak jest, to zamontuj go wyżej, bądź niżej tak, aby miał wokół siebie przestrzeń, co ułatwi odprowadzanie ciepłego powietrza.


(Kaka') #9

Panowie, spokojnie. Jeżeli macie jakiekolwiek uwagi co do pracy moderatorów, proszę kontaktować się z administracją. boshi , przypominam jednak, że Twój poprzedni temat poleciał do kosza, ponieważ nie wykonałeś polecenia moderatora. Przypomina, że rejestrując się na tym forum, zgodziłeś się wykonywać polecenia moderatorów. Jeżeli takie przypadki się powtórzą (brak reakcji na posty moderatorów/administratorów), to mogą zostać wyciągnięte surowe konsekwencje. Tym czasem proponuję zamknąć tę dyskusję w tym wątku. Wszelkie OTy polecą do kosza.

Pozdrawiam.