Problem z przednimi jack-ami


(zaku) #1

Witam!

Mam problem z dźwiękiem na przednim panelu.

Zaglądałem do środka i tam jest dwie wtyczki teraz jest podłączona AC' 97 a przed nią jest HD Audio (nie podłączona).

W związku z tym chciałem zapytać czy nic sie nie stanie jak zapnę tą HD Audio(wtyczki pod względem pinów są takie same).

Moja płyta główna to DFI LanParty DKP35-T2RS, a obudowa Coler Master Elite 331.

Z góry dzięki za pomoc.


(adam749) #2

Nic się nie stanie. Te HD to jest chyba do rozszerzenia głośników (ale nie jestem pewien na 100%).


(zaku) #3

Jeżeli to w czymś pomoże to zintegrowana karta dźwiękowa to Realtek 885.


(Josiok15) #4

To ja dołączę się do pytania, tylko że ja mam dźwięk Creative Audigy SE i na przodzie obudowy mam dwa jack-y ale kabel, który trzeba podpiąć do karty dźwiękowej jest dziwny bo tylko pasuje na płytę główną do zintegrowanej karty dźwiękowej. Nie da rady tego podpiąć do audigy czy jest na to jakiś sposób? Wydaje mi się, że chyba nie ma.. a mi się strasznie nie chce co chwile zachodzić komputer od tyłu i podłączać słuchawki..


(adam749) #5

josiok , Nie chce mi się pisać kolejny raz tego samego więc:

viewtopic.php?f=21&t=257549

viewtopic.php?f=19&t=243207


(zaku) #6

@adam749

Napisz mi tylko czy mam przełączyć na tą wtyczkę HD audio.

I czy nie spiepsze czegoś zmieniając je???


(adam749) #7

Zależy do czego będzie Ci służył front panel. Jak tylko do słuchawek, lub mic to nie złączaj. Zostaw tak jak jest.


(zaku) #8

ale nie działają ani słuchawki ani mikrofon

ta wtyczka AC jest za tą hd audio

tak w ogóle to to podłączali goście z apollo

te przednie jacki by mi sie przydały do gadania przez skype


(adam749) #9

W menedżerze realtek hd audio > wejście > wyjście audio > jak jest napis ANALOGOWE to obok jest taki kluczyk. Kliknij w niego i zaznacz Wyłącz wykrywanie panelu przedniego.