Problem z przeglądaniem stron


(Bumm5) #1

Witam,

mam dość dziwny problem.

Otóż nie ładuje mi się strona unl.pl i cba.pl na routerze, od około 2 miesięcy. Gdy przełącze się z routera na modem wszystko działa i ładuje się normalnie.

Napisał bym do supportu tych stron gdyby takowe posiadały, lecz nie mają.

W czym może tkwić problem? Naddam, że ostatnio router zresetował mi wszystkie ustawienia (już po tym gdy mi się strony nie ładowały), więc raczej w ustawieniach routera problem nie tkwi.

Wszystkie inne strony normalnie działają.

Gdy wpisuję w konsoli windowsa tracert unl.pl lub cba.pl to mam czarne okno bez tekstu i po pewnym czasie wyłącza się (w przypadku np. dobreprogramy.pl normalnie widać trasę)

Proszę o pomoc,

pozdrawiam


(bachus) #2

1/ jak uzyskuje DNSy router a jakie podajesz na komputerze przy pracy z modemem? Próbowałeś wejść na http://85.232.232.38 (cba.pl - powinna wyświetlić się strona z nagłówkiem cba.pl "Przepraszamy, strona nie została znaleziona.").

2/ całkiem możliwe, że to jakiś problem z MTU. Próbowałeś np.:

ping 85.232.232.38

ping -f -l 1500 85.232.232.38

(Bumm5) #3

Niestety nie wiem - model dlink g604t

Jest napisane (na dole w pasku FireFoxa), że łączy się z cba.pl, ale poźniej mam

"Firefox nie może odnaleźć serwera http://www.cba.pl.

a nagłówek "Błąd wczytywania strony", w pasku adresu pozostaje natomiast http://www.cba.pl/e.html

I tu ciekawe, i ping, i tracert 85.232.232.38 działa, łączy się, pinguje, pokazuje trasę. Natomiast dalej ping i tracert cba.pl nie ładują się.

Co dalej?

Pozdrawiam


(Cosik Ktosik) #4

Zobacz to Niektóre strony internetowe nie działają


(Bumm5) #5

To już kolejny raz, gdy cosik_ktosik rozwiązuje mój problem.

Dzięki i pozdrawiam