Problem z przeglądarkami


(Vilargo Pl) #1

Witka problem jest taki, że wszystkie kolory w przeglądarce [NetScape] poprostu zwariowały, strony nie wyświetlają się poprawnie , pomieszane i wogóle. Przeglądarki typu Opera , oraz IE wogóle sie nie łączą i poprostu pisze "BLANK" że tak powiem. Przez co to może być wywołane i jak to naprawić? bardzo bym prosił o jakąś w miare jasną i szybką porade :smiley:

Z góry śliczne dzięki.


(system) #2

Mozliwe ze masz jakiegos syfa.

Na sam początek skan tymi programami.

:arrow: Panda

:arrow: Kaspersky

:arrow: Mks_vir

:arrow: Trend

:arrow: Dr.Veb

:arrow: Symantec

:arrow: Spybot Search & Destroy 1.4

:arrow: Ad-aware SE Personal

:arrow: CWShredder


(Qbek50) #3

wrzuć loga z HJT 8)

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654


(Vilargo Pl) #4

Tutaj jest LOG:

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 12:00:19, on 2005-05-05

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\explorer.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe

C:\WINDOWS\system32\ZONELABS\vsmon.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe

C:\Program Files\Tlen.pl\tlen.exe

C:\Program Files\Winamp\winamp.exe

C:\Program Files\Netscape\Netscape\Netscp.exe

C:\Documents and Settings\vilargo\Pulpit\hijackthis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.onet.pl/

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,AutoConfigURL = http://localhost:9100/proxy.pac

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

F0 - system.ini: Shell=Explorer.exe C:\WINDOWS\system32\winmgd.win

F1 - win.ini: run=C:\WINDOWS\system32\mouse_configurator.win

F2 - REG:system.ini: Shell=explorer.exe

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE NvQTwk,NvCplDaemon initialize

O4 - HKLM..\Run: [Zone Labs Client] C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe

O7 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System, DisableRegedit=1

O7 - HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System, DisableRegedit=1

O8 - Extra context menu item: &Download with &DAP - C:\PROGRA~1\DAP\dapextie.htm

O8 - Extra context menu item: Download &all with DAP - C:\PROGRA~1\DAP\dapextie2.htm

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll

O9 - Extra button: ICQ Lite - {B863453A-26C3-4e1f-A54D-A2CD196348E9} - C:\Program Files\ICQLite\ICQLite.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ Lite - {B863453A-26C3-4e1f-A54D-A2CD196348E9} - C:\Program Files\ICQLite\ICQLite.exe

O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm (file missing)

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm (file missing)

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip..{E3F579DC-5070-4031-AEE2-D4984EF33348}: NameServer = 194.204.159.1,194.204.152.34

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: iPod Service (iPodService) - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe

O23 - Service: NVIDIA Driver Helper Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe

O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs, LLC - C:\WINDOWS\system32\ZONELABS\vsmon.exe


(system) #5

Brak SP2 :?


(Vilargo Pl) #6

nNie urzywam ani SP1 ani SP2


(system) #7

zainstaluj przynajmniej SP1 bo tak to nie masz zadnych zabezpieczen windowsa.


(Vilargo Pl) #8

No ok już sie to ściąga :smiley:


(boczi) #9

Jak jesteś na jakiejś stronie to spróbuj nacisnąć Ctrl+F5.

Co do loga:

Wszystko robisz w trybie awaryjnym [F8] w czasie bootowania systemu z wyłączonym przywracaniem systemu.

Skasuj wpisy z Hijacka a dodatkowo pogrubione usuwasz ręcznie:

Pogrubione usuń ręcznie z dysku.

Prawdopodobnie właśnie masz syfa:

VBS.Gaggle.E@mm

Poczytaj o nim TU

Zainstaluj SP2.


(Vilargo Pl) #10

Dzięki śliczne , bardzo mi pomogliście...