Od pewnego czasu mam problem z rozłączeniami. Zazwyczaj występuje cały dzień (w odstępach jakieś 1-2h), ale wieczorem zdarza się częściej.
Polega na tym, że rozłącza mi internet na jakieś 5-10minut. Po chwili wraca. Wieczorem jest to strasznie denerwujące (masz internet 2-3minuty nie masz 10i tak w kółko). Netia mówi, że ten problem jest u mnie (czasami kabel sam odskakuje z wejścia [nie jest napięty]). Dzielę łącze na 2 komputery, w których jest taka sama sytuacja. Próbowałem raz resetować router podczas problemu - nie pomagało. Pomóżcie!
Fajnie, że skromny z Ciebie chłopak ale może chociaż na chwile mógłbyś być chwalipiętą i mógłbyś pochwalić się jaki masz ten router? Skąd masz ten router (sam kupiłeś czy dostałeś od Netii)? Jeśli routera nie dostałeś od Netii to podejrzewam, że dali Ci modem podpinany najprawdopodobniej pod USB. Czy w tym wypadku sprawdzałeś czy na modemie internet również się rozłącza aby wykluczyć winę routera?
Router mam Linksysa, ale próbowałem z innym i także rozłączało. Na modemie także rozłącza. Routery nie są z Netii.
Edit:
Wcześniej korzystałem z innego linksysa - było to samo, zmieniłem router na inny (linksys) też były problemy. Teraz mam ten pierwszy dopiero dziś go podłączyłem i jak dotąd nie rozłączyło mnie.