Problem z sterownikami nforce


(Lukasz 77) #1

po instalacji sterownikow do karty graficznej (instalowalem rozne: nowe,stare,xp) podczas zamykania systemu ekran natychmiast ciemnieje i pojawia sie komunikat "brak sygnalu" po chwili pojawia sie irytujacy ciagly dzwiek (piiiii) az do chwili recznego zamkniecia. Przed instalacja sterownikow system zamyka sie prawidlowo tzn : wylogowuje, ekran nie ciemnieje ...

system vista 32 home premium, koniguracja : asus p5b, core duo 6600 2,4 ghz, asus 8800gtx, 2 mb ram geil/800 dual , zasilacz chieftec 500.

po uruchomieniu komputera pojawia sie komunikat systemu o bledzie :

Podpis problemu:

Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen

Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6000.2.0.0.768.3

Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje o problemie:

BCCode: c2

BCP1: 00000007

BCP2: 0000113D

BCP3: 08050005

BCP4: 84CCF190

OS Version: 6_0_6000

Service Pack: 0_0

Product: 768_1

Pliki pomagające opisać problem:

C:\Windows\Minidump\Mini012008-02.dmp

C:\Users\Lukasz\AppData\Local\Temp\WER-75005-0.sysdata.xml

C:\Users\Lukasz\AppData\Local\Temp\WER365B.tmp.version.txt

jesli ktos ma jakis pomysl to prosze o pomoc


(system) #2

viewtopic.php?t=9838&highlight=sterownika


(Lukasz 77) #3

nic z tego nadal to samo :?


(Tekken12) #4

Miałem podobnie po instalacji najnowszych sterów do grafiki monitor migał co jakiś czas, czasami przechodziły czerwone pasy przez cały ekran - myślałem, że karta lub monitor się skończył. Po przeinstalowaniu sterów na starsze wszystko ustąpiło. Wniosek: NVidia ma słabe stery do Visty pamiętam jak nie dawno stery do NForce powodowały dezaktywację systemu na różnych maszynach #-o