Problem z sterownikiem ati:(


(Squz) #1

niestety mam proble z MS visa:( po zainstalowaniu systemu okazało sie ze musze zainstalowac stery do grafiki(radeon 9500@9700)poniewarz system ich niee zainstalowal wiec zabrałem sie do poszukiwan odpowiednich sterowników w necie. poszukiwania zaczełem na stronach ati i znalazłem ster nieestety niee działa (nadal to samo) sciagnełem z netu stery od starszych wersji visty i nadal to samo..... niee wiem co mam robic:( bardzo prosze o pomoc....


(Szymszejdi) #2

Mi nie działała karta dźwiekowa więc zainstalowałem stery od XP'ka bo innych nie miałem, i działa. Może spróbuj stery do XP


(sCooBy^) #3

Zassaj Viste 5600 RC1 zainstaluj nowe stery ATI i gotowe.. (mirrory http przez gg)


(Squz) #4

dzieki za odpowiedz probowałem i nieestety nadal nic....:frowning:

po zainstalowaniu sterownika od ati (po raz 3) obejrzałem raport instalaji i jest tam napisane ze instalacja przebiega pomyslnie i wszystkie pliki sa zainstalowane.... dziwne bo vista nadal niee widzi sterownika.... wchodzac do managera zadan w wierszu grafiki jest napisane "RADEON 9500 (Microsoft corporation - WDDM) no i przy tym ikonka monitora z "pieknym wykrzyknikiem"

O co tu moze chodzic jezeli instalka roportuje ze wszystko OK a viscie cos niee pasuje:(?? dzieki za pomoc:D


(Baszmen7) #5

Myśle, że to bład na Viscie, mi np w emulu nie pokazuje scianitych plików w folderze incoming i ngdzie ich nie ma! wiesz, napisz na 9253125 jak se dowiem co dokładnie jest to pomoge! pozdrawiam:)


(bartus2003) #6

tu poszukaj :

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=92704

https://support.ati.com/ics/support/def ... derID=5712

... :-o


(Zbych ) #7

co to za bulid??

Ja nie mam żadnego problemu ze sterami do Radeona 9550 tyle tylko że narazie mam zainstalowaną Vista Pre-RC1 Build 5536!! , bardzo dobże działały poprzednie stery od ATI (tyle że były po angielsku ) a teraz zainstalowałem te najnowsze przeznaczone do Vista RC1 5600 i działają jeszcze lepiej i nawet są po polsku.

untitledap6.th.jpg


(Squz) #8

kurcze nadal nic niee pomaga:( chyba poczekam i zainstaluje RC1 bo teraz kozystam z pre-RC1 coraz wiecej przesłanek przemawia za uszkodzana vista... wyprobowałem juz chyba z 5 wersji sterowników i ciagle to samo widocznie wersja pre-RC1 niee jest mi pisana... niee miej jedanak dziekuje jeszcze raz wszystkim za zaintereowanie tematem i pomoc w tej niee typowej dolegliwosci....

PS: heh dzis po raz vista sie zawiesiła przynajmiej u mnie....


(Baszmen7) #9

Mi stery działaja na viste do karty graficznej... to musi działac...


(Squz) #10

zainstalowałem viste RC1 5600

i znowu error

po właczeniu managera zadan i przejsciu do własciwosci Radeona 9500 wyskakuje cos takiego.....

Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)

Click 'Check for solutions' to send data about this device to Microsoft and to see if there is a solution available.

po kliknieciu w check solutions...wyskakuje mi cos takiego.....

Description:

Windows was able to successfully install device driver software, but the driver software encountered a problem when it tried to run. The problem code is 43.

Files that help describe the problem:

G:\Users\michał\AppData\Local\Temp\DMIE462.tmp.log.xml

G:\Windows\inf\oem0.inf

Read our privacy statement:

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0409

PS: właczyłem everesta(aida32)i zobaczyłem ze everest widzi dokładnie grafike

(wszystkie opcje: przepustowosc, typ mikroukładu itp.) heh tyle ze po restarcie nawet everest juz oslepł:frowning: i juz nic niee widzi:(