Problem z strona


(Barowh) #1

Na poczatek witam wszystkich…

A więc tak mam pewien problem z jednym forum… a więc forum jest, wszyscy wejśc mogą a ja nie… Zawsze wejść mogłem (od roku codziennie na nie wchodze) no i tak nagle przestalo dzialać…

Wykluczam:

  • IE 6.0 uzywam go od dawna, a teraz sprawdzałem też na Firefoxie

  • Bana na tamtejszym forum

  • Mojego firewalla (bez nich tez sie nie da wejsc)

  • Przywracanie systemu jako iz mam XP nie pomogło

  • Czyszczenie tempów, cookisów itd nie daje efektów…

Czy ma ktos jakies propozycje? Od razu mówie, że format chcialbym zostawic na sam koniec… jako tą ostatnią z możliwych wersji.

Może podam, forum o którym mowa to: http://www.przystannwn.prv.pl


(Duch) #2

co to znaczy, że nie możesz wejść na forum :?

o co w ogóle chodzi :lol:


(iGreq) #3

Ale nie możesz wejśc bo jakiś błąd wyskakuje czy jak?


(Barowh) #4

Raz wyświetla, że nie może znalść serwera, innym razem poajwia sie pusta, biała strona z tytułem. Ta pusta biała strona z tytułem ma jednak źródło, jak wnioskuje źródło strony startowej forum… :slight_smile:


(D@n!el) #5

Może masz jakiegoś syfa. U mnie ta strona normalnie się otwiera.


(Gk88) #6

u mnei tez stronka smiga

poskanuj troche:

spybot, skanery online

p.s. zaraz cie ktos poprosi o loga z hijackthis :slight_smile:


(S E B A11) #7

Wyłącz firewall-a i sprawdź…Miałem ten sam problem i próbowałem 4 przeglądarek! :o I żadna nie dawała rady! A problem tkwił gdzieś w ustawieniach firewalla…Jeśli nie sprawdź kontrolki ActiveX lub zmniejsz poziom ochrony na niski w przeglądarce ofkurs… Powinno śmigać :slight_smile:


(Kacz2n) #8

Może wklej loga z hijacka, może jakiś trojan blokuje?


(Ford Fokus) #9

Ja bym sprawdził w pliku host :mrgreen:


(Barowh) #10

Firewalla wykluczam - powyłączałem wsyztskie… plik host jest czysty jak łza… o co chodzi z tym ActiveX ? I z tym hijackiem?


(adpawl) #11

Co i jak z Hijackiem dowiesz się tu: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654

Odnośnie ActiveX, to kolega S_e_B_a chyba niezbyt wie co to takiego :wink:

W tym przypadku ActiveX nie ma kompletnie nic do rzeczy…

Jezeli masz antywirusa, sprawdź …jeżeli posiada funkcje skanowania stron web, to właśnie ona może mieszać…

No ale podstawa, wklej ten log z Hijacka :wink:


(lazikar) #12

BaRoWh sprawdz czy nie jest to wina dostawcy netu. Napisz mu ze strona ci nie działa.


(Barowh) #13

Nie wina dostawcy bo stronka działa mi pod Linuxem… :frowning: Ech…

Złączono Posta : 04.01.2006 (Sro) 1:06

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 01:03:40, on 2006-01-04

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\SYSTEM32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\APVXDWIN.EXE

C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

C:\WINDOWS\System32\rundll32.exe

C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\pavsrv51.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\UAService.exe

C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\AVENGINE.EXE

C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\pavProxy.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE

C:\Documents and Settings\Piotr\Pulpit\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = 

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =  

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [APVXDWIN] "C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\APVXDWIN.EXE" /s

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized

O12 - Plugin for .mp3: C:\Program Files\Internet Explorer\PLUGINS\npqtplugin4.dll

O12 - Plugin for .wav: C:\Program Files\Internet Explorer\PLUGINS\npqtplugin.dll

O16 - DPF: {7876E4A5-78B7-4020-B08F-C960A1ED54C9} (WebWatch Class) - http://150.254.151.98/Ctl/WinWebPush.cab

O16 - DPF: {E7544C6C-CFD6-43EA-B4E9-360CEE20BDF7} (MainControl Class) - http://bezpieczenstwo.onet.pl/skaner/SkanerOnline.cab

O23 - Service: BusinessC (BusinessContinuity) - Unknown owner - C:\WINDOWS\msstl.exe (file missing)

O23 - Service: Hardware Clock Driver (hwclock) - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\hwclock.exe (file missing)

O23 - Service: NVIDIA Driver Helper Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

O23 - Service: Panda Firewall Service (PAVFIRES) - Panda Software - C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\Firewall\PavFires.exe

O23 - Service: Panda anti-virus service (PAVSRV) - Panda Software - C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\pavsrv51.exe

O23 - Service: SecuROM User Access Service (UserAccess) - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\UAService.exe

O to chodziło?