Problem z surfowaniem po internecie


(Seaxgast) #1

Witam. Mam nastepujący problem. Po ok. 10 min surfowania w sieci, w Firefoxie i w IE, gdy klikam na jakiś link, na pasku statusu pokazuje się naois "Zatrzymano" a licznik czasu ładowania strony normalnie pracuje. Mimo tego strony sie wtedy nie ładują. Ratuje resrart przeglądarki. Od momentu, w którym zrobiło mi się tak pierwszy raz, BearShare nie może połączyć sie z siecią. Przeinstalowałem system-nic nie pomogło, po kilku dniach robiło sie to samo.

Moja kinfiguracja:

-Win Me, z wszystkimi uaktualnieniami z WIndowsUpdate;

-Neostrada 128, Speed Touch ST 330,

-firewall - ZoneAlarm, antywirus - Avast!

Proszę o pomoc. Z góry dziękuje. Szukałem juz opisów podobnych problemów, ale nie znalazłem takiego, który by był taki sam jak mój.


(Zolin738) #2

może jakiś syf, rzuć loga :slight_smile:


(Seaxgast) #3
Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 22:39:52, on 2006-08-23

Platform: Windows ME (Win9x 4.90.3000)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)


Running processes:

C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL

C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE

C:\WINDOWS\HCOUNT.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\MSTASK.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\SSDPSRV.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\NVSVC.EXE

D:\PROGRAMY\AVAST\ASHSERV.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\ZONELABS\VSMON.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\KB918547\KB918547.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\KB891711\KB891711.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\mmtask.tsk

C:\WINDOWS\SYSTEM\RESTORE\STMGR.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\RPCSS.EXE

C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\RNAAPP.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\TAPISRV.EXE

C:\WINDOWS\TASKMON.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE

D:\PROGRAMY\AVAST\ASHWEBSV.EXE

D:\PROGRAMY\ZONEALARM\ZLCLIENT.EXE

C:\PROGRAM FILES\THOMSON\SPEEDTOUCH USB\DRAGDIAG.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\DDHELP.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\PSTORES.EXE

D:\PROGRAMY\MOZILLA FIREFOX\FIREFOX.EXE

D:\PROGRAMY\GADU-GADU\GG.EXE

D:\PROGRAMY\MOZILLA FIREFOX\FIREFOX.EXE

C:\HIJACKTHIS\HIJACKTHIS.EXE


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = 

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

R3 - URLSearchHook: Search Class - {08C06D61-F1F3-4799-86F8-BE1A89362C85} - C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\SEARCH~1.DLL (file missing)

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - D:\PROGRAMY\ADOBE ACROBAT READER\READER\ACTIVEX\ACROIEHELPER.DLL

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\SYSTEM\MSDXM.OCX

O4 - HKLM\..\Run: [SelfHostUtil] C:\WINDOWS\selfhost.exe /L

O4 - HKLM\..\Run: [ScanRegistry] C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun

O4 - HKLM\..\Run: [TaskMonitor] C:\WINDOWS\taskmon.exe

O4 - HKLM\..\Run: [PCHealth] C:\WINDOWS\PCHealth\Support\PCHSchd.exe -s

O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe

O4 - HKLM\..\Run: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [avast! Web Scanner] D:\PROGRAMY\AVAST\ASHWEBSV.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [Zone Labs Client] "D:\Programy\ZoneAlarm\zlclient.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon

O4 - HKLM\..\RunServices: [HiberMonitor] HCount.exe

O4 - HKLM\..\RunServices: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme

O4 - HKLM\..\RunServices: [SchedulingAgent] mstask.exe

O4 - HKLM\..\RunServices: [SSDPSRV] C:\WINDOWS\SYSTEM\ssdpsrv.exe

O4 - HKLM\..\RunServices: [*StateMgr] C:\WINDOWS\System\Restore\StateMgr.exe

O4 - HKLM\..\RunServices: [NVSvc] C:\WINDOWS\SYSTEM\nvsvc.exe -runservice

O4 - HKLM\..\RunServices: [avast!] D:\Programy\Avast\ashServ.exe

O4 - HKLM\..\RunServices: [TrueVector] C:\WINDOWS\SYSTEM\ZONELABS\VSMON.EXE -service

O4 - HKLM\..\RunServices: [KB918547] C:\WINDOWS\SYSTEM\KB918547\KB918547.EXE

O4 - HKLM\..\RunServices: [KB891711] C:\WINDOWS\SYSTEM\KB891711\KB891711.EXE

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\PROGRAMY\GADU-GADU\GG.EXE" /tray

O16 - DPF: {9A9307A0-7DA4-4DAF-B042-5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) - http://acs.pandasoftware.com/activescan/as5free/asinst.cab

Oprócz tego przskanowałem mój komputer antywirusem (Panda Online) i usnąłem spyware. Co ciekawe, byly to tylko wpisy w rejestrze/ciasteczka, nie było żadnego programu szpiegowskiego. Problem nadal istnieje. Moze mam rootkita? Niestety, programy do sprawdzania komputera pod kątem rootkitów nie instaluja sie albo nie działają. Albo mam jakieś "złe" LSP? Sprawdzę, jakie porty są aktywne.