Problem z system po instalacji Spyware Terminator


(Mskitek) #1

Witam!

Mój znajomy mieszka w Anglii (System jest po angielsku) i zainstalował sobie na komputerze program "Spyware Terminator" (z komputer świata -.-). Powiedział mi, że klikał na skanowanie i potem resztę cały czas akceptował, po drodze wyskoczył też jakiś komunikat na temat IE.

Po instalacji zorientował się, że mimo połączenia z Internetem Chrome nie wyświetla mu stron, a skype nie łączy z serwerem i odinstalował ten program. Jednak witryny otwierają się w Internet Explorerze.

Próbowałem mu pomóc przez telefon i zacząłem od "ipconfig /new" "ipconfig /flushdns", lecz to nic nie pomogło, potem spróbowaliśmy przywracać system, ale niestety nie udawało się - wyskakiwał błąd, punkt przywracania był z aktualizacji krytycznej sprzed kilku dni. Przywracanie system włączyliśmy dwa razy, ale nic nie dało. Po każdym przywracaniu systemu wyskakiwał jakiś komunikat na temat programu "Cybersitter". Dodatkowo okazało się, że przy instalacji tego Terminatora zainstalował się program "web security guard with crawler toolbar", powiedziałem, że ma go odinstalować. Czyszczenie dysku i rejestru programem CCleaner również nic nie dało. Jedyne co to działa jak już mówiłem IE, a reszta nie.

Proszę o jakąś pomoc, bo ja już na prawdę nie mam pomysłu.

Z góry dzięki i pozdrawiam.


(E4rd8hndlcwcsg20luq1) #2

Niech uruchomi przywracanie systemu i przywróci do czasu sprzed instalacji tego Terminatora.


(Mskitek) #3

No przecież napisałem już, że się nie da. Po przywracaniu wywala komunikat, że przywracanie nie było możliwe.

-- Dodane 22.01.2012 (N) 17:04 --

Ma ktoś może jakiś pomysł?