Problem z systemem Windows Vista Optymalizacja systemu spowalnia go


(Hagal7) #1

Witam mój pierwszy wątek więc prosze o wyrozumiałość


(falcon89) #2

Pobierz CrystalDiskInfo portable, wypakuj i uruchom, zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]), zrób zrzut ekranu (rozciągnij okno programu by było widać wszystkie parametry), umieść np. na http://postimage.org/ i podaj link na forum.

 

 

Kto tu zaleca format, to ostateczność, twój problem wygląda na sprzętowy (dysk).


(fiesta) #3

 

 ** haxal **proszę zapoznać się z  tym poradnikiem:

 

http://forum.dobreprogramy.pl/forum-3/ogloszenie-2-poradnik-zak%C5%82adania-i-edycji-tematu/

 

a następnie dokonać zmiany  tytułu wątku na konkretny.

 

Zignorowanie prośby będzie skutkować usunięciem topica z forum.


(tosiekbu) #4

Zacząłbym od pozbycia się avasta


(Hagal7) #5

post-264027-0-05094600-1407611802_thumb. proszę bardzo o to zrzut z programu 


(mrFreeze) #6

Dysk OK. Napisz konfigurację komputera uwzględniając model i markę zasilacza. Wstaw też screena z HWInfo z zakładki Sensors (całe okno).

 

http://www.fosshub.com/download/hw32_442.exe


(Hagal7) #7

post-264027-0-80729000-1407612870_thumb. prosze bardzo całe okno a co do zasilacza to to ma napisane HEDY EU  ATXSWITCHINGPOWER SUPPLY

jeśli nie o to chodziło to przepraszam i proszę o wyjaśnienie łopatologiczne dla ameby

dodatkowo daje jeszcze “bebechy” kompa post-264027-0-79071100-1407613784_thumb.


(mrFreeze) #8

Żółta ikonka na górze Sensors. Zasilacz czarna lista więc do wymiany ale czy on jest powodem problemów ciężko powiedzieć. Jak już wstawisz screena z zakładki Sensors może przeskanuj kompa antywirem, adwcleaner plus logi FRST ale to za chwilę.


(Hagal7) #9

post-264027-0-62338200-1407614392_thumb. nie wiem czemu moge wysłać tylko górną cześć  twierdzi że plik jest zbyt duży a jest mniejsza częścią .mam nadzieje że tyle wystarczy 


(mrFreeze) #10

Wystarczy. Procek się grzeje jak kurczak na rożnie. Wymieniałeś pastę jak gdzieś czytałem ale czy na pewno dobrze to zrobiłeś nie połamałeś czegoś że radiator nie styka z prockiem?