Problem z szybkością systemu. Co mogę wywalić z msconfig


(Michal785997) #1

Witam

Od X czasu coś wolno mi się laptop włącza, patrząc w msconfig zauważyłem że mam dużo programów w autostarcie. No i pytanie co tu można wypierdzielić by było gites majonez? :slight_smile:

http://imageshack.us/photo/my-images/191/oooooin.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/41/processt.jpg/

(dark__jedi) #2

W zasadzie wszystko oprócz antywira.

GG i AQQ - sam wybierz czy wyłączyć.


(Michal785997) #3

Nic się nie spierdzieli jak wywale tam wszystko, oprócz antyvira i gadulca?


(dark__jedi) #4

Czysty system nie ma żadnego procesu w autouruchamianiu,

te procesy uruchamiane są przez inne aplikacje które były zainstalowane.

Zresztą, jeśli coś chcesz przywrócić - to przywracasz i tyle.


(Michal785997) #5

Wielkie dzięki wszystko działa. Pozdrawiam i dzięki za pomoc :slight_smile:


(dark__jedi) #6

Użyj jeszcze CCleaner

http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Pr ... 13061.html

i oczyść system z niepotrzebnych rzeczy (Cleaner i Rejestr).


(Michal785997) #7

Wystąpił problem, nie mogę wyłączyć Trackpad'a, zawsze po kombinacji *Fn + f9 * wyłączał się tera to nie działa, stało sie po wyłączeniu wszystkich tych programów, tera je włączyłem i nadal jest problem :confused:


(Atis) #8

Czy po zaznaczeniu w msconfig zrestartowałeś komputer?


(Michal785997) #9

Tak jest.


(Atis) #10

W takim razie reinstaluj ATK Hotkey Utility


(Michal785997) #11

No narobiło mi się tera, Mam windows7 home premium 64 bit, gdy zainstalowałem

http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?model=K50AB&f_name=ATK_Hotkey_Win7_32_64_100053.zip&f_type=26&os=30

Wybrałem TOuchpad, po zainstalowaniu i restarcie, gdy dotknełem touchpada wyskakiwał mi blue screen o.O.

Więc odinstalowałem i tera wróciłem do punktu 0, nie mam pojęcia o co chodzi...


(Drobok) #12

Nie instaluje się dwóch sterowników na raz. Włącz w autostarcie to atk hotkey, jeśli usunąłeś wpis to dodaj tą aplikację do autostartu / reinstaluj ją (WCZEŚNIEJ ODINSTALUJ POPRZEDNIĄ WERSJĘ !!

Wcześniej wyraźnie miałeś napisane


(Michal785997) #13

No właśnie w 'uruchamiane' nie mam Atk Hotkey - > jak mam dodać tą aplikacja do autostartu (jak ją także zreinstalować skoro jej nigdzie nie ma*w systemie*?)

Przepraszam jeżeli zadaje irytujące oraz dla was 'oczywiste' pytania ale po prostu nie chce znowu nawalić, kto pyta nie błądzi...:slight_smile:


(Atis) #14

W Program Files spróbuj ręcznie uruchomić ten program.

Później sprawdź czy nie ma w opcjach żeby startował automatycznie.

W panelu sterowania pewnie jest ATK Hotkey lub ATK Package.


(Michal785997) #15

Okej, Atk hotkey dałem w panelu > napraw, poinstalowało się, zaakceptowałem reset kompa. Włączyłem wszystkie auto starty, i nadal efektu nie ma :confused: