Problem z tlenem


(Adampigan) #1

mam problem a mianowicie n9ie moge nawiązać bezpośredniego połaczenia z innym użytkownikiem tlenu. tj. wysłac pliku i połączyć się z kamerka nawet wyłączenie firewalla nie pomaga:( co to może byc?


(pysiu) #2

no tak to juz jest problem jest z urzytkownikami miedzy innymi sieciami :wink:


(El Presidento) #3

A pojawia sie jakis komunikat albo cos w tym stylu. A czy inny uzytkownik moze do ciebie cos wyslac czy tez jest problem :slight_smile:


(Adampigan) #4

ani on ani ja nie moge nic wysłać, nie ma żadnego komunikatu oprócz takiego że nie można ustanowic bezpośredniego połaczenia


(El Presidento) #5

firewall odpada, a port 443 masz odblokowany potzrebny do dzialania tlenu :slight_smile:


(Adampigan) #6

a jak go odblokowac?


(pysiu) #7

tu masz info http://tlen.pl/docs/p2pinfo.html

Złączono Posta : 11.09.2005 (Nie) 20:51

a port ustawiasz wchodząc w menu /ustawienie programu/przesyłanie plików


(M a x) #8

sprobuj wejśc w ustwienia programu przesyłanie plików i wpisz swoj adres IP , ja miałem podobny problem ale od kiedy mam publiczny adres z połaczeniem nie mam problemu ,na lokalnym włąśnie tak sie czesto dzieje

Ps Jak jesteś podłaczony do neta


(Adampigan) #9

mam radiówkę


(El Presidento) #10

A wiec jaki firewall, i powiemy jak odblokowac ten port :slight_smile:


(Adampigan) #11

mam systemowy tego sp2 i sygate


(system) #12

Oba włączone?

Jeśli tak to jeden (systemowy) do wyłączenia natychmiast.


(Adampigan) #13

Ok wyłączyłem ale w opisie sygate pisze że może współpracowac z innym firewallem


(El Presidento) #14

No ale lepiej dmuchac na zimne, a teraz w sygate odblokuj port 443 :slight_smile:


(Adampigan) #15

tak Zenek ale gdzie go odblokować :frowning: