Problem z trojanem (chyba)!


(Hochol2) #1

Pomocy mam chyba jakiegos trojana albo cos! Skanuje system Spybotem, a on wykrywa mi mnustwo jakichs smieci, no wiec daje zeby to wszystko naprawil, a wtedy wyskakuje okienko ze nie wszystkie bledy zostaly naprawione i ze przyczyna moze byc aktualne przechowywanie plikow w pamieci i ze przyczyny moga byc ustalone po restarcie i czy chce uruchomic Spybota po restarcie, no wiec daje ze tak, ale on po restarcie znowu niemoze usunac tych plikow.Zostaja za kazdym razem innne rzeczy np.

"COOLWWWSERCH.008k:typelib klucz rejestru

HKEY_CLASSES_ROOT\typelib{2c671705-77A7-4592-A484-545087ED9EE8}"

No i nieda sie tego usunac a przy kolejnych skanowaniach, juz po restarcie znajduje mi znowu mnustwo jakichs smieci i komp mi swiruje np. niechca mi sie otwierac foldery i pisze ze nastapil blad explorera, a po wlaczeniu Internet explorera, zamiast mojej strony startowej wczytuja mi sie jakies sexstronki. Jesli ktos wie co to jest i jak to wszystko naprawic bede wdzieczny za pomoc! !!


(Zbych ) #2

Przeskanuj jakimś antywirem np.MKS on-line a następnie usuń śmieci spybootem i może jeszcze ad-aware-em.


(Mithnick24) #3

Przeskanuj Tym....www.bitdefender.com/scan/licence.php

Powinno pomóc


(system) #4

http://www.mks.com.pl


(Krogulec) #5

Do usunięcia tego "cuda" najlepszy jest CWShredder:


(Hochol2) #6

No i dalej mam problem! !!


(system) #7

Możesz ręcznie usunąć je z dysku lub zainstalować Nortona AV 2004 dostępnego w vortalu i może on je usunie. Ściągnij też program regcleaner i wyczyść rejestr po tym badziewiu :smiley:


(Hochol2) #8

No i po problemie! Dzieki za rady, probowalem wszystkiego i kazdy z programow pomagal ale nie w pelni, owszem znajdowaly duzo trojanow ,ale nie potrafily ich niszczyc. No i pogogl stary dobry "format C: " 8) , najlepsze co moze byc na trojany. Ale mam jeszcze jedno pytanko, bo przeinstalowalem system i wszystko zrobilem prawidlowo, ale przy wlaczeniu kompa wczoraj wieczorem zaczynal wariowac tzn. wlaczal sie i wylaczal, tak jakbym go resetowal ale jeszcze przed zaladowanie systemu Windows (millenium).Ale dzisiaj juz uruchamial sie normalnie. Czy trojany mogly spowodowac jakis problem w sprzecie i jaki?? Co to wogole bylo??