Problem z tv karta smart avacs saa7134


(Rower30pn) #1

Pomocy problem z sterownikami do karty tv w windows xp.

Sterowniki zainsatlowalem z orginalnej plyty cd,nastepnie pojawia sie nastepny raz "znaleziono nowy sprzet" komputer widzi to jako nieznany (prawdopodobnie chodzi o tuner z karty) i nie odnajduje sterownikow z orginalnej plyty.Jednak instaluje oprogramowanie i uruchamiam program okazuje sie ze widze obraz ale tylko na polowie ekranu , malo tego tuner uruchamia sie na "Composite" a sygnal z video moge zobaczyc przelanczając na Tuner tv czyli wszystko odwrotnie .Wiec szukam sterownikow na stronie firmowej "Avacs" instaluje ,okazuje sie ze obaraz jest w calym oknie lecz widac same szumy lub paski,przelaczylem wszystko na System pal i nie ma zadnej roznicy ,sygnal ktory podlaczylem z magnetowidu do wejscia in maly chinche ( w karcie tv )tez byl w pal.Ponownie instaluje sterownki (saa7134)z orginalnej plyty dolaczonej to karty zaznaczam bezposrednią sciezke dostepu i nadal to samo (nieznany sprzet).Wgralem sterowniki z starej karty tv ktora byla na sterownikach PV-BT878+ i okazuje ze po ponownym restarcie komputera w menadzer urzadzen odnajduje tuner philips wiec zaznaczam wyszukaj automatycznie oczywiscie odnajduje sterowniki ale nie z orginalnej plyty .Resetuje komputer juz ktorys raz i uruchamiam oprogramowanie problem sie powtarza ,albo jest polowa obrazu ,albo jest caly ale widac paski albo szum z tunera ale wszystko jest na miejscu czyli przelanczajac na tuner faktycznie jest tuner a nie jak wczescniej widzi sygnal z video.Ciekawe jest to ze przy nagrywaniu z wejscia video nagrywa caly obraz ,tak samo jak robie zdjecie tez zapisuje i widzi caly obraz ,wystarczy ze przestane nagrywac spowrotem wraca do polowy ekranu ,a prawa czesc ekranu nie jest w czasie zeczywistym tylko bardzo szybko mruga na stop klatce.Oczywiscie robilem na nowo instalke systemu i testowalem na dwoch komputerech ,na drugim kompie problem taki sam.

Podsumujac znajduje sterowniki do samej karty ale do tunera ma problemy bo widzi go jako sprzet nieznany ,tuner widzi w momencie wgrania sterownikow z innej karty ale po uruchomieniu nie ma normalnego obrazu.Prosze o pomoc.