Problem z Udostepnianiem plików


(Jarpen1984) #1

Witam. Mam problem z udostepnianiem plikow pod vista (vista home premium). Nie moge udostepnic zadnego pliku, katalogu itp. Wogole moj komputer widzi w sieci tylko 1 komputer na ktorym jest zainstalowana vista a innych komputerow z xp nie widzi. Natomista komputer z xp widzi wszystkie nawet te z vista. Nie wiem juz gdzie szukac przyczyny. Niby mam poustawiane co trzeba a tu klops :/. Jesli ktos wie o co chodzi to bede wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam!


(Szymszejdi) #2

Zacznij od poszukania w googlach jak się konfiguruje sieć. Masz wszystkie kompy w tej samej grupie roboczej?


(Itq5) #3

Na poczatek włacz te opcje w taki sposób jak na zdjęciu:

14828574nx4.th.jpg

Jak udostępnić jakiś zasób?

Jeśli to dysk to zrób tak:

24566168xe0.th.jpg

Jeśli to folder to zrób tak:

31190038oj1.th.jpg


(Jarpen1984) #4
  1. Jesli chodzi o 1 odpowiedz to wszystkie kompy sa w tej samej grupie.

  2. Teraz dalej... Mialem wszystko ustawione tak jak na 1 zdjeciu od gory :).

Własnie! !!

  • Czy musze miec stworzone konto Goscia?

  • Czy udostepniac trzeba z konta goscia czy ze swojego konta?


(Itq5) #5

Ja nierobiłem wybralem ze spisu..

Ja mam wyłączony UAC więc jestem cały czas jako admin więc musisz potestować..


(Jarpen1984) #6

Ok. Wiec musze troche potestowac. Tylko tak sie zastanawiam czemu niewidze wogole innych komputerow w sieci :cry:

Złączono Posta : 06.12.2007 (Czw) 22:10

Wogole to zauwazylem ze nie dziala u mnie opcja "Udostepnij". Jest tylko opcja "udostepnianie zaawansowane". Moze nie mam czegos ustawionego?