Problem z underground-mu stroną oraz forum


(Kieles95) #1

Witam polecił mi tą stronę znajomy ponieważ mam abrdzo denerwujacy mnie problem. Sytuacja wyglada tak:

Mojemu kuzynowi usunoł się adrec fizyczny (mac). Poszedl to operatora internetu i on mu powiedzial zeby wziol sobie go od kogos kto ma internet z tego samego. No to z tego ze ja mam przyszedł do mnie i mu podałem. Na poczatku jak gralem sobie w gre zwana mu mialem małe lagi. Po wylączeniu kompa nie dzialała mi juz strona z tego mu sory za reklamacje underground-mu.pl oraz forum. Wszystkim dziala. Po 2 dniach przestało mi dzialać mu. Gdy chce je wlaczyć powinno pojawić sie okienko i na nim opotion connect i exit. Wszystko jest oprucz tego connect. Czy jest to spowodowane tym ze podałem mu ten adres fizyczny czy czyms innym? Prosze o pomoc.


(Kuczkowiak) #2

Ale adres MAC karty sieciowej mu podałeś czy sieci?


(Kieles95) #3

Ja mu podałem adres karty MAC.


(Kuczkowiak) #4

Nie możecie mieć takiego samego adresu MAC karty sieciowej, tzn. możecie , ale jeżeli jednocześnie będziecie połączeni z netem to właśnie takie cyrki będą wychodzić ,albo w ogóle któryś z was nie będzie mieć neta.


(Kieles95) #5

Acha ale to teraz jest tak ze mój kuzyn zmienil sobie ten adres na ten swoj i on ma wszystko dobrze a ja nie.


(Kuczkowiak) #6

Wyloguj się z tej strony i wyczyść ciasteczka i dopiero się zaloguj.


(Kieles95) #7

i dalej nic.


(Łukash) #8

Spróbuj tych komend w wierszu polecenia , w tej kolejności:

ipconfig /release

ipconfig /flushdns

ipconfig /registerdns

ipconfig /renew

każdą komendę potwierdzasz enterem .


(Kieles95) #9

I to nie pomogło :confused:


(Łukash) #10

Spróbuj wejść na underground-mu.pl przez proxy http://proxy.sylvek.info/ i odpisz ,reinstalowałeś mu ?


(Agatonster) #11

Kieles ,

Poradnik dla Ciebie

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Kieles95) #12

Łukasz udało mi się wejść przez proxy na forum i stronę lecz dalej nie mogę wejść do gry. Reinstalacja clienta nie pomogła


(Łukash) #13

Może zbanowali Ci IP/MAC ? zobacz też w pliku C:\Windows\System32\drivers\etc->HOSTS<- otwórz notatnikiem czy jakimś cudem nie ma tam wpisów IP serwera lub adresu forum.


(Kieles95) #14

Mam napisane tam tak :

Copyright © 1993-1999 Microsoft Corp.

To jest przykładowy plik HOSTS używany przez Microsoft TCP/IP

w systemie Windows.

Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów

Każdy wpis powinien być w osobnej linii.

W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie

odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone

co najmniej jedną spacją

Dodatkowo, komentarze (takie jak te) można wstawiać w poszczególnych

liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'.

Na przykład:

102.54.94.97 rhino.acme.com # serwer źródłowy

38.25.63.10 x.acme.com # komputer kliencki x

127.0.0.1 localhost


(Łukash) #15

Czy problem występuje tylko w tym wypadku który opisujesz ? Kuzyn czasem nie gra też w mu ? Coś mi się zdaję że oni Cię blokują ,po MAC... ?


(Kieles95) #16

Tak kuzyn też gra w 'mu" i mu dziala wszstko ladnie i pieknie


(Łukash) #17

Napisz do kogoś z właścicieli serwera i opisz sytuacje , bo na 99% oni tu coś maja z tym wspólnego.


(Kieles95) #18

skontaktuje się z nimi a jest np taka mozliwość zeby jakoś zmienić adres mac na taki aby mi działalo wszystko?


(Łukash) #19

jak-zmienic-mac-t209985.html

http://www.hal.trzepak.net/faq/winxp/zm ... su_mac.htm

http://www.google.pl/search?hl=pl&sourc ... =&gs_rfai=


(Kieles95) #20

http://www.hal.trzepak.net/faq/winxp/zm ... su_mac.htm tutaj niestety nie mam czegos takiego jak pokazane jest na SS u mnie wygląda to tak :