czyli z tej ver. która podałeś powinno mi się zaktualizować do sevena…tylko na stronie MS do czasu gdy było to mozliwe było wersje w kilku językach bez polskiego więc skąd mam wiedzieć czy ver. którą ja mam jest odpowiednia…czy tez moja vista jest coś nie tak…a jest polska…hmmmm
– Dodane 11.09.2009 (Pt) 10:25 –
no i na koniec powiem że problem jest nie do przeskoczenia dla mnie…znalazłem inny dysk insatalacyjny z sevenem a mainowicie: WINDOWS 7 RTM FINAL 7600.16385 x86 oraz x64 + Loader PL tj. całość spolszczona… płyta ta zawiera wszystkie dostepne wersje systemów 7…daje mozliwośc wyboru przy instalacji…po wybraniu systemu Ultimate x64 bo takowy komputer posiadam wystepuję komunikat: Nie można wykonać uaktualniania systemu Windows z powodu następujących problemów. Anuluj uaktualnienie, wykonaj poszczególne zadania, a następnie uruchom ponownie uaktualnienie, aby kontynuować.
* Nie można uaktualnić z 64-bitowej wersji systemu Windows do wersji 32-bitowej. Aby wykonać uaktualnienie, uzyskaj wersję 64-bitową dysku instalacyjnego lub przejdź do trybu online, aby dowiedzieć się, jak zainstalować system Windows 7 i zachować swoje pliki oraz ustawienia.
* Nie można uaktualnić z 32-bitowej wersji systemu Windows do wersji 64-bitowej. Aby wykonać uaktualnienie, uzyskaj wersję 32-bitową dysku instalacyjnego lub przejdź do trybu online, aby dowiedzieć się, jak zainstalować system Windows 7 i zachować swoje pliki oraz ustawienia.
* Przed kontynuowaniem należy uruchomić ponownie system Windows w celu wprowadzenia wymaganych zmian w systemie plików.
Uaktualnienie systemu Windows będzie miało wpływ na następujące funkcje:
* Zainstalowane pakiety językowe nie będą dostępne po wykonaniu uaktualnienia. Po zakończeniu uaktualniania będzie konieczne ich ponowne zainstalowanie.
Uaktualnienie systemu Windows będzie miało wpływ na następujące urządzenia i/lub programy:
Te programy mogą nie działać prawidłowo po uaktualnieniu. Zalecamy ich odinstalowanie przed rozpoczęciem uaktualniania. Anuluj uaktualnienie, przejdź do Panelu sterowania i wyszukaj ciąg „odinstalowanie programu”. Uwaga: programy oznaczone znakiem * mogą zostać bezpiecznie zainstalowane ponownie po uaktualnieniu.
o Daemon Tools
o Norton Ghost 14.0
Nie mam pojęcia co z takimi głupotami zrobić…może ktos z was coś mądrego wymyśli…
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc