Problem z uruchomieniem 'dobrego' windowsa

Witam,

mam nadzieje, że w miarę prosto opiszę mój problem :wink: Otóż po krótkiej awarii prądu mój windows nie chciał odpalić więc postanowiłam (miałam taką sytuację już wcześniej) zainstalować nowego windowsa, z niego uruchomić mojego starego i wywalić nowego. Tylko że teraz, mój stary windows i tak nie odpala i przy włączaniu, gdy muszę wybierać z:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS.2=“Microsoft Windows XP Home Edition” /noexecute=optin /fastdetect

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=“Microsoft Windows XP Home Edition” /fastdetect

C:\CMDCONS\BOOTSECT.DAT=“Konsola odzyskiwania systemu Microsoft Windows XP” /cmdcons

i wybieram tego drugiego ‘mojego’ Windowsa - on zaczyna się włączać, ale nie dochodzi do niebieskiego ekarnu 'Zapraszamy" tylko zaczyna włączać się od początku. I tak w kółko… Gdy wybieram WINDOWS.2 - odpala ten ‘nowy’ kompletnie pusty windows. Ktoś ma może pomysł jak to rozwiązać?

Wydaję mi się, że zainstalowałaś nowego Windowsa na tej samej partycji, co ten “stary” Windows, więc dlatego masz problemy z ich uruchomieniem. Po prostu zainstalowałaś pustego Windowsa na starym i nic Ci już nie pomoże.

i wybieram tego drugiego ‘mojego’ Windowsa - on zaczyna się włączać, ale nie dochodzi do niebieskiego ekarnu 'Zapraszamy" tylko zaczyna włączać się od początku