Problem z urządzeniami pod USB 2.0


(system) #1

Witam

mam problem z moimi portami USB

chodzą bo mam pod nie podłączona klawiaturę, ale gdy podłączam jakiś przenośny dysk nie w widzi go, pokazuje się tylko w na dole w pasku "bezpieczne usuwanie sprzętu" podłączałem : pendrive'a, telefony, PSP, cyfrówkę i żadnego z tych nie pokazało mi jako dysk wymienny.

odinstalowałem wszystkie porty i wgrałem jeszcze raz zainstalowałem i dalej nie działa


(JNJN) #2

Spróbuj tak - XP

viewtopic.php?t=101306


(Technik Elektro) #3

ale żeś się napocił, a można to zrobić o wiele prościej, menu start -> uruchom -> regedit -> gałąź HKEY_MACHINE,SYSTEM,CURRENT CONTROL SET,ENUM

usuwamy gałęzi usbstor oraz usb, domyślnie nie można ich usunąć trzeba nadać prawa, klikamy zatem na te gałęziach prawym k. myszki, wybieramy uprawnienia zaznaczamy grupę wszyscy oraz wszystkie ptaszki, zatwierdzamy, usuwamy obie gałęzi, na koniec restart, po restarcie nastąpi pełna instalacja kontrolerów usb oraz urządzeń (poza drukarkami).


(system) #4

dzieki wielkie

ale niechodzi dalej;/ nie mam pojecia c mam zrobic w tej sytuacji... zrobic formata?


(Technik Elektro) #5

podepnij jakiegoś pena i zrób zrzut ekranu z menadżera pamięci masowych, prawym na mój komputer -> zarządzaj


(system) #6

nie wiem co dokładnie miałem zrobić ale zrobiłem tego

podłączyłem PSP bo miałem akurat pod ręka

5btvna.jpg


(Technik Elektro) #7

nie menadżer urządzeń tylko zarządzanie dyskami !!


(system) #8

to napisz od razu

ye7ol.jpg


(system) #9

halo czy ktoś mi pomoże?


(Technik Elektro) #10

elo, przypisz sobie ręcznie literkę pamięci przenośnej, kliknij na pojemności prawym i dodaj literę lub ścieżkę.


(system) #11

do dysku się dostałem ale w moim komputerze go nie ma;/


(system) #12

halo