Problem z USB 2.0 na Płycie ASRock 775Twins-HDTV


(Lekki) #1

Witam mam problem z USB 2.0 na mojej płycie głównej Asusa. Nie mogę uruchomić na nim Neostrady a nawet jakiegoś innego urządzenia prócz Myszki. Gdy tylko cos podłączę wyskakuje komunikat że albo wystąpił problem z instalacja i zaraz po tym kolejna chmurka z napisem Urządzenie nie zostało rozpoznane lub jest uszkodzone zastąp je innym lub cos tam tez związane z kosztami. Proszę was o pomoc... System juz zmieniałem i jest nadal to samo a wcześniej USB chodziło.


(jarodl) #2

A jakiego windowsa Instalujesz? z SP1 czy Sp2 ?


(JNJN) #3

DJ_Cysiek

Popraw błędy, opcja zmień i popraw.

Jak masz SP2 to do USB 2.0 system ma stery.

Jak masz SP1 stery do USB 2.0 masz na płycie CD do płyty głównej.

Wgraj stery do płyty głównej - płyta CD do płyty.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=55308


(Lekki) #4

Wiec tak mam SP2 i sterowniki z plyty nic nie pomagaja a nawet nie posiada sterownikow do XP. Przeszukalem net i znalazlem nawet na stronie Supportu Windowsa ze maja latke ale to trzeba kontakt z nimi...

Znalazlem równiez najnowsze sterowniki do USB 2.0 ogólnie i tak samo nic nie pomogły, w tym.


(Technik Elektro) #5

usuń wszystkie koncentratory USB i zainstaluj je ponownie, zainstaluj sterowniki do chipsetu.


(Lekki) #6

Usuwalem cale USB i instalowalem na nowo.. dalej to samo z tego co wyczytalem na Microsofcie to jest dziura w SP2 co do USB 2.0 i tylko ich ladka na to pomaga.


(Technik Elektro) #7

facet nie ty jeden masz usb 2.0 i win xp sp2 - mi wszystko działa, ale spotkałem się z uszkodzoną obsługą usb (na poziomie rejestru systemowego) i wtedy trzeba zagmerać w rejestrze lub dla mniej ambitnych reinstall systemu.

podaj linka do aktualizacji.


(Lekki) #8

Zrobilem reinstalke i nic nadal nie bylo.

http://support.microsoft.com/kb/892050/pl oto link do opisu latki nie dostaniesz puki nie napiszesz do Microsoftu.


(Technik Elektro) #9

jeśli uważasz, że to pomoże to zarejestruj się i ściągnij:

http://thehotfixshare.net/board/index.p ... wfile=3065


(Lekki) #10

tez nic nie pomoglo... to nie wiem co mi juz pozostaje