Problem z USB. Podłączenie myszki. Błąd krytyczny


(Umpfh) #1

Witam,

wiem, że pewnie tych tematów było już kilka, ale niestety nie wiem czemu nie działa mi opcja 'Szukaj' na forum, więc zmuszona jestem napisać nowy temat. Otóż mam problem z USB. Drukarka, klawiatura i kamerka podłączone pod USB działają. Jednak mam problem z myszką. Do wczoraj działała, choć też z trudem ją zainstalowałam. Wczoraj się zacięła i nie chodziła. Przeniosłam więc wtyk w inne gniazdo USB, ale wyskakuje błąd krytyczny podczas instalacji. Tak samo mam kiedy podłączam telefon pod USB. Teraz myszka podpięta pod USB chodzi, ale jako ta zwykła, z kolei program SetPoint Logitecha nie czyta myszki, jakby nie była podłączona. Mam SP3. Próbowałam odinstalowywać wszystko z Kontroleri Uniwersali Magistrali Szeregowej i instalować ponownie i niestety jest tak samo. Podpinałam myszkę pod wszystkie możliwe wtyki USB i też nie działa. Proszę o pomoc.


(adam749) #2

A jak sprawuje się myszka na innym PC??


(Umpfh) #3

Na drugim komputerze działa. Telefon zresztą też.


(adam749) #4

Zaktualizuj stery od USB i podaj jaką masz płyte główną??


(Umpfh) #5

Jak zaktualizować stery? Płyta główna: MSI 865PE Neo2-S (MS-6728)


(adam749) #6

Stery.


(Umpfh) #7

W jaki folder je wkleić? Bo chyba trzeba nimi zastąpić stare, prawda?


(adam749) #8

Wypakowujesz np: na pulpicie, PPM na iusb2.inf > zainstaluj i możesz wywalić te pliki.


(Umpfh) #9

nadal to samo..

usbxx9.jpg

usbxx9.b7bf38768e.jpg


(adam749) #10

To może napisz dokładniej jaka to myszka (model) to poszukamy sterów do niej.


(Umpfh) #11

Logitech Media Player Cordless Mouse. Zainstalowałam stery wraz z programem Set Point, ale nie czyta myszki :confused:


(adam749) #12

Mam (prawie) taką samą myche i sterów do niej nie trzeba. To ja już niewiem, niech ktoś inny się wysili.


(Umpfh) #13

No nie trzeba, bo powinny się instalować same, tylko że u mnie wyskakuje błąd z obrazka. Włączyłam drugą myszkę: Logitech MX Laser i też błąd :confused:


(Agatonster) #14

amusz ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Umpfh) #15

Już problem rozwiązałam, gdyby ktoś potrzebował, piszę jak:

  1. Odinstaluj SetPoint

  2. Zmień nazwę pliku (obojętnie na jaką) C:\WINDOWS\system32\drivers\wdf01000.sys

  3. Zainstaluj ponownie Setpoint