Problem z ustawieniami pulpitu


(tore0) #1

Witam,

mam problem z odpaleniem windowsa,

pojawia się komunikat

nietety ma kompa odpalonego w trybie awaryjnym,

normalnie nie odpala się

proszę o pomoc

pzdr


(michall36) #2

Jeśli masz Xp

pewnie próbowałeś coś takiego: podczas rozruchu kompa klikać F8 i jest tam do wyboru między innymi tryb awaryjny, ale tam na samym dole jest takie coś: ostatnia znana dobra konfiguracja czy coś w tym stylu

Jeśli nie próbowałeś to może warto?

Napisz czy coś pomogło czy jest bez zmian.


(tore0) #3

próbowałem wszystkiego,

niestety lipa :slight_smile:

do tego nie mogę instalować żadnych rzeczy gdyz pojawia się komunikat

dodam,

że dzieciaki bawiły sie w dodawanie użytkowników (min administratorów i nie pamietaja co klepały)

mi zależy na ponownym przywróceniu jednego uzytkownika

pzdr


(michall36) #4

ale system domaga się jakichś haseł do tych kont?


(tore0) #5

przy logowaniu nie

natomiast dostęp do biosa jest hroniony hasłem,

chciałem przeinstalować - tu również żąda hasła

pzdr


(michall36) #6

wyjmij bateryjkę z kompa na jakieś 10min to hasło z biosa zniknie(przynajmniej powinno)

Złączono Posta : 04.12.2007 (Wto) 20:44

może warto je usunąć np.: start->uruchom->_ control userpasswords2 _

jak już to uruchomisz możesz usuwać konta oraz nadać sobie tytuł administratora, także instalować będziesz mógł


(tore0) #7

dzięki wywaliłem wszytskich został tylko adm systemowy

teraz może wiesz jak przywrócić ustawienia domyslne konta adm

pzdr


(michall36) #8

chyba nie ma takiego czegoś, musisz ustawienia zmienić ręcznie.Nie zaleca się pracy na koncie systemowym i proponuje Ci utworzyć nowe konto dla Ciebie-administrator i to nowe będzie z domyślnymi ustawieniami. Potem tworzysz konta dla dzieci: wchodzisz w : start->uruchom->control userpasswords2

klikasz na konta dzieci->właściwości ->członkostwo grupy->użytkownik z ograniczonym dostępem(nie zainstalują jakichś syfów,będzie potrzebna twoja zgoda do instalacji czegokolwiek)