Problem z wejściem na stronę

Miałeś tak sprawdzić:

O ile masz własny router podpięty do tego od ISP, bo wygląda to na blokadę na routerze jakąś

mam compala od UPC

Otwórz cmd i wpisz tracert forum.mediaswiat.pl

Nie wiem jak to u ciebie fizycznie wygląda. U mnie jest modem od dostawcy a potem mój router a do niego po kablu blaszak a po wifi laptop i cała reszta.
Jeśli masz podobnie to komp bezpośrednio do modemu kablem.
Doczytałem ,masz hybrydę. Modem z routerem.
Nie znam jego konfiguracji ale ma pewnie firewall. Wyłącz i sprawdż.
Jest jeszcze mozliwośc ze masz bana lub dostawca mając dostęp do tej hybrydy zablokował adres.

Panowie pomogło wyłączenie zapory w ruterze

Pytanie do Was czy musi być włączona chyba, że dodać wyjątek

Raczej sprawdź reguły, czy któraś nie blokuje tego adresu. Zapora ma być włączona, od tego jest.

1 polubienie

Nie musi o ile oczywiście masz własna na komputerze ale co ci szkodzi zostawić i dodac wyjatek. Od przybytku głowa nie boli.

Mnie też strona działa.

Może przez proxy / VPN magicznie tam wbijesz jak nie banują tych usług.

Już pochwaliłem, znowu nie działa :slight_smile:, dziwne bo zapora wyłączona

Darmowych VPN jest “wiele”, nie poddawaj się na jednym.

Przetestuj kilka które nie wymagają własnej aplikacji do tunelowania a da się wykorzystać opcje wbudowane w Windows 10 do konfiguracji VPN.

Zwykła Opera powinna wystarczyć.

Czemu dziwne.
Poczytaj to co moze dostawca.Być moze zablokował stronę
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3077930.html

1 polubienie

Nie ma to jak UPC :expressionless:

Skoro masz dostęp do ustawień routera, to czy zastosowałeś już tę poradę?

Jak UPC to może zgłoś że niby masz aktywne IPv6 i ci strony nie działają i wymagasz przywrócenia IPv4.

Nie wiem jaka masz przegladarkę ale zainstaluj sobie jakies rozszerzenie vpn do niej i sprawdż czy da sie na te zablokowana strone wejść.

Oczywiście, że się da przez vpn, przecież z traceroute widać, że połączenie siada za routerem, czyli albo ustawienia na nim, albo blokada u ISP i trzeba będzie dzwonić i wyjaśniać.

Jak nie sprawdzisz to nie wiesz. Czort wie co jeszcze moze być poblokowane

Udało się wejść przez VPN w Operze