Problem z wejściem słuchawkowym


(Sznuri 86) #1

Witam mam taki problem z wejściem słuchawkowym z przodu obudowy. Gdy podłanczam słuchawki działa mi tylko jedna strona ale jak poruszam dżekiem to czasami łapie troche i działa.


(XMan) #2

Jaki masz system, płytę główną i kartę dżwiękową ??

Słuchawki dobre ?


(Sznuri 86) #3

System Windows xp, karta dźwiękowa Creative Audigy Ls Audio Procesor, płyta Gigabyte GA-M61SME-S2L AM2 NF6100 VGA BOX


(Sznuri 86) #4

Słuchawki dobre


(fiesta) #5

a co tutaj ma do rzeczy system, MOBO, czy karta ??

Opisane objawy:

Świadczą ewidentnie o uszkodzeniu gniazda, lub jacka w słuchawkach. Podłącz inne słuchawki lub głośniki jeżeli problem sie powtórzy to wina jak napisałem powyżej.


(Sznuri 86) #6

Słuchawki są wpożądku więc to gniazdo. Da się to naprawić jakoś??


(XMan) #7

@fiesta : ma do rzeczy bo gdyby to była karta dżwiękowa Realtek to :

viewtopic.php?f=19&t=205720

Ja tak miałem na tej karcie i dlatego zadałem takie pytania a po drugie to zawsze powinno się podawać oprócz problemu dane komputera. :slight_smile:


(Sznuri 86) #8

To da się to zrobić czy nie??


(XMan) #9

Dodałeś/zmieniłeś kartę dżwiękową bo ze specyfikacji Twojej płyty głównej wynika że masz kartę dżwiękową Realtek ALC662 :

http://www.gigabyte.pl/products/mb/spec ... 2l_20.html

??


(Sznuri 86) #10

tak zmienilem


(fiesta) #11

Tak, tyle ze porady o których napisano dotyczą w ogóle nie działającego panelu przedniego, a nie tyczą działania tylko jednego kanału, a jak porusza jackiem to autorowi działają obydwa. Cytowane objawy świadczą o uszkodzeniu mechanicznym a nie o złych sterownikach, czy ustawieniach w panelu Real Teka.

8)


(Sznuri 86) #12

kurcze ludzie da sie to zrobic czy nie??


(XMan) #13

Może coś żle podłączone lub uszkodzone.

Więcej już nie będę pisać w tym temacie ponieważ nie mam zamiaru dyskutować z trzecimi osobami. :frowning:


(Sznuri 86) #14

Podłączyłem raczej dobrze. Czyli nikt mi nie pomoże??