Witam. Jest to mój pierwszy post wiec jeżeli coś źle wstawiłem, to proszę poprawić.
Mam film i chcę wkleić do niego napisy, gdzieś wyczytałem, że Avidemux ma taką opcję, więc otworzyłem ten film za pomocą Avidemua, wybrałem filtry i subtitles. Powinien być tam jakiś filtr (w tej kategorii subitles), a tam nic nie ma. Pomóżcie, może ma zła wersję programu? (mam 2.6.0) Może coś trzeba ustawić? Nie mam pojęcia, więc proszę o pomoc.
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.
Nie masz złej wersji. Prawdopodobnie masz zły format napisów. Program toleruje napisy w formacie *.ssa lub *.ass. Konwersja napisów - Subtitle Workshop. Tu: http://www.urusoft.net.
@p19koz , napisy nałożone tą metodą odtwarza tylko program DivX Player lub odtwarzacz DVD posiadający certyfikat DivX.
Absolutnie nie męcz się programem Avidemua (choć to też dobry program). Użyj programu AVIRecomp. Wystarczy jedno kliknięcie i wprowadzasz napisy i gotowe. Oczywiście będziesz mógł dostosować wielkość, rodzaj, cienie i tak dalej czcionki napisów.
Od razu powiem, że tak samo jak w przypadku programu Avidemua i wypowiedzi Dyzio23 , tak i AVIRecomp toleruje tylko napisy .ssa lub .ass. Najlepiej konwertuj napisy programem Subtitle Workshop, tylko najlepiej rób to wersją beta, jest genialna i nie powoduje żadnych błędów.