Problem z Win XP i połączeniem internetowym POMOCY!


(Kubandrzej) #1

Po skonfigurowaniu połączenia internetowego w Windowsie XP Home Edition komp łaczy sie z netem na pare minut puzniej wyskakuje komunikat o błedzie i automatycznie sie resetuje.W jaki sposób moge to naprawic.

PS:Na innych systemach łaczy sie bez problemu.


(FXJ) #2

Sprubuj zamiast wpisywać IP itd. ustawić na automatyczn wykrywanie DNS i IP w "Moje miejsca sieciowe" właściwości !!


(Jaś) #3

spróbuj przeskanować kompa jakimś antywirem


(system) #4

Jak łączysz się z internetem :?:


(:: MARIO ::) #5

w opcjach internetowych mozesz mieć niepozaznaczane protokoły :wink: jakby co to pozaznaczaj :slight_smile:


(Value7) #6

wydaje mi się, że są to objawy wirusa czy przed konfiguracją połaczenia z netem i samym połaczeniem się z netem zainstalowałes poprawkę SP1 do Windows XP... wirus uaktywnia się zaraz gdy tylko łączysz się z netem po chwili resetuje komputer.... wirus nazywa się bodajże Blaster i do tego potrzebna jest poprawka, którą można pobrać ze strony Microsoftu... ale z innego komputera...


(Kubandrzej) #7

przeskanowalem caly dysk paroma programami i niby zadnego wirusa niema.dzis zainstalowalem na nowo windowsa XP (orginal z sp1) i net dzialal przez jakies 2 godziny,po ponownym polaczeniu znow zrywa polaczenie i resetuje kompa.(przed resetem wyskakuje okienko w ktorym odliczany jest czas od 60 s w dół i nic niemozna juz wtedy zrobic tylko reset.co jest z tym kompem?????czy moze to byc wina modemu lub sterowników???


(Asterisk) #8

Może

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... highlight=


(Riven) #9

Najprawdopodobniej jest to popularny w ostatnim czasie Sasser, o jakim wspomniał Asterisk i dał odpowiednie wskazówki. Możliwe także, iż jest to stary Blaster, który daje jeszcze o sobie gdzieniegdzie znać. Proszę, oto łatka na Blastera, w zależności od posiadanej przez Ciebie wersji systemu:

Łatka na Blastera dla Windows XP (EN)

Łatka na Blastera dla Windows XP (PL)