Musialem zainstalowac nowy system i nie mialem jak skopiowac plikow (pulpit, ulubione, moje dokumenty, e-maile). Teraz jak chce wejsc w ten folder to wyskakuje komunikat ze folder jest chroniony haslem… hasla do wczesniejszego uzytkownika nie mialem. Czy jest jakas mozliwosc, aby wejsc w ten folder? Prosze o pomoc, poniewaz sa tam wazne dla mnie dane
ma być bez ptaszka i zakładka powinna się pojawić.
Jeżeli HOME, to tej zakładki w normalnym trybie pracy nie będzie, ale (i tu nie jestem w 100% pewien, poprawcie, jeśli się mylę) ponoc w awaryjnym się ona pojawia. Nie mogę sprawdzić dzisiaj tego, bo nie mam dostępu do HOME. Spróbuj.
dzieki cos tam poszukalem, a;e doszedlem do wniosku ze szybciej bedzie postawic nowy system :). Ok. jetem dalej na tym punkcie ze bym chcial stare dane odzyskac. Uaktywnilem ta zakladke ktorej nie mialem. Jak wchodze zabezpieczenia/zaawansowane/wlasciciel to jest tam napisane, ze mam mozliwosc przejecia obiektu na wlasnosc jesli mam odpowiednie uprawnienia. Ale nic wiecej tam zrobic nie moge a mam uprawnienia na wszystko. Co dalej?
musi być taka możliwość, jestem tego pewien, ostatnio coś podobnego robiłem. Warunek: dane nie były zaszyfrowane. Czy aby na pewno przestudiowałeś dokładnie TEN topic? Poza tym nie poddawaj się tak łatwo, wyniki wyszukiwania to raptem kilka tematów, zastosuj się do tych rad i mów co się dzieje. Nie ma tam żadnych skomplikowanych kroków, więc dasz sobie radę. Do dzieła.
PS W Start->Pomoc i obsługa techniczna możesz wstukać coś takiego:
Wszedlem we wlasciwosci tego folderu, nastepnie zabezpieczenia->zaawansowane->wlasciciel-> i tam zaznaczylem obecnego usera potem zastosuj i po problemie. Tzn juz nie bylo hasla na te pliki co chcialem uzyskac jeszcze raz DZIEKI byly to wazne informacje dla mnie
aa chodzi o ten nieszczesne ntldr - nowa instalka… i przez to sie wszystko zaczelo ale juz jest ok i teraz mam czas na poczytanie materialow na ten temat aby zapobiec temu w przyszlosci ;]