Problem z win xp

Witam. Mam nastepujacy problem.

Musialem zainstalowac nowy system i nie mialem jak skopiowac plikow (pulpit, ulubione, moje dokumenty, e-maile). Teraz jak chce wejsc w ten folder to wyskakuje komunikat ze folder jest chroniony haslem… hasla do wczesniejszego uzytkownika nie mialem. Czy jest jakas mozliwosc, aby wejsc w ten folder? Prosze o pomoc, poniewaz sa tam wazne dla mnie dane :frowning:

A partycje masz w NTFS’ie czy w FAT’cie ?

Zobacz tu: KLIK

partycja ntfs

Witam,

z konta o uprawnieniach administracyjnych wykonaj:

PPM na dysku->Właściwości->Zabezpieczenia->Zaawansowane->

i tutaj coś jak Właściciel->Przejmij na własność. Spróbuj.

Jeśli zaś dane są zaszyfrowane, to lekturka obowiązkowa TU i TU.

niestety nie mam zakladki / czy opcji zabezpieczenia:/ co moze byc nie tak?

Witam ponownie,

WinXP Pro czy Home?

UPDATE 1

Jeżeli PRO, to robisz tak:

Narzędzia->Opcje floderów->Widok->Użyj prostego udostępniania plików

ma być bez ptaszka i zakładka powinna się pojawić.

Jeżeli HOME, to tej zakładki w normalnym trybie pracy nie będzie, ale (i tu nie jestem w 100% pewien, poprawcie, jeśli się mylę) ponoc w awaryjnym się ona pojawia. Nie mogę sprawdzić dzisiaj tego, bo nie mam dostępu do HOME. Spróbuj.

UPDATE 2

Już jestem pewien, TUTAJ koles zrobił taką rzecz.

ok zmienilem i pokombinowalem dodalem sobie na wszystkich uzytkownikow full uprawnienia i teraz zrobie reset i zobacze co osiagnalem :slight_smile:

no i padlo wszystko… teraz mam problem z plikiem ntldr przy uruchamianiu win pisze ze nie ma tego pliku… moze ktos mi cos zarazdzic na to?

(pisze z innego kompa)

Witam,

wpisz w forumową wyszukiwarkę ntldr, może coś z tych rozwiązań pomoże, ja poszukam u innych źródeł. Opisuj na bieżąco, czy coś pomaga.

PS Podaj dane techniczne płyty głównej.

UPDATE

Jeżeli nadal jest lipa, to napisz, co już wypróbowałeś, żeby się nie powtarzać.

dzieki cos tam poszukalem, a;e doszedlem do wniosku ze szybciej bedzie postawic nowy system :). Ok. jetem dalej na tym punkcie ze bym chcial stare dane odzyskac. Uaktywnilem ta zakladke ktorej nie mialem. Jak wchodze zabezpieczenia/zaawansowane/wlasciciel to jest tam napisane, ze mam mozliwosc przejecia obiektu na wlasnosc jesli mam odpowiednie uprawnienia. Ale nic wiecej tam zrobic nie moge a mam uprawnienia na wszystko. Co dalej? :frowning:

Witam ponownie,

musi być taka możliwość, jestem tego pewien, ostatnio coś podobnego robiłem. Warunek: dane nie były zaszyfrowane. Czy aby na pewno przestudiowałeś dokładnie TEN topic? Poza tym nie poddawaj się tak łatwo, wyniki wyszukiwania to raptem kilka tematów, zastosuj się do tych rad i mów co się dzieje. Nie ma tam żadnych skomplikowanych kroków, więc dasz sobie radę. Do dzieła.

PS W Start->Pomoc i obsługa techniczna możesz wstukać coś takiego:

Aby przejąć na własność plik lub folder

Hehe to bylo bardzo proste :slight_smile: Dzieki wielkie za pomoc i Wesolych Swiat :slight_smile:

Witam,

to znaczy, że wszystko gra, tak? Powiedz, co pomogło.

Wszedlem we wlasciwosci tego folderu, nastepnie zabezpieczenia->zaawansowane->wlasciciel-> i tam zaznaczylem obecnego usera potem zastosuj i po problemie. Tzn juz nie bylo hasla na te pliki co chcialem uzyskac :slight_smile: jeszcze raz DZIEKI :slight_smile: byly to wazne informacje dla mnie :slight_smile:

Witam,

hehe, to wiemy, bo pisałeś o tym już wcześniej :wink: , ale mi chodziło o brak pliku ntldr. Poszła nowa instalka, czy po prostu przywróciłeś?

aa chodzi o ten nieszczesne ntldr :slight_smile: - nowa instalka… i przez to sie wszystko zaczelo :confused: ale juz jest ok i teraz mam czas na poczytanie materialow na ten temat :slight_smile: aby zapobiec temu w przyszlosci ;]