Problem z winampem albo i z całym windowsem :/


(Mrmiszu) #1

mam problem z kompem bo coś mi się dzieje z winampem i wszystkimi odtwarzaczami i całym dźwiękiem bo w pewnym momencie mi się blokuje dźwięk jak klikam ikonkę w prawym rogu to jak zmieniam natężenie dźwięku nic nie słychać nie ma odgłosów działania Windowsa żadnych! !!


(Mrmiszu) #2

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 23:26:16, on 2008-12-18

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe

C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\ATKKBService.exe

C:\WINDOWS\system32\LckFldService.exe

C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe

D:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe

C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_S10IC2.EXE

C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\CLI.EXE

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe

C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe

C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe

D:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe

D:\Program Files\Winamp\winamp.exe

D:\Program Files\DScaler\DScaler.exe

C:\WINDOWS\explorer.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

D:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\GRA8E1~1.DLL

O4 - HKLM..\Run: [ZoneAlarm Client] "D:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe"

O4 - HKLM..\Run: [ATICCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\CLIStart.exe"

O4 - HKLM..\Run: [EPSON Stylus Photo R300 Series] C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_S10IC2.EXE /P30 "EPSON Stylus Photo R300 Series" /O6 "USB001" /M "Stylus Photo R300"

O4 - HKCU..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKUS\S-1-5-18..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\S-1-5-18..\Run: [Nokia.PCSync] D:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PcSync2.exe /NoDialog (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS.DEFAULT..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')

O4 - Global Startup: DSLMON.lnk = C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe

O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000

O9 - Extra button: Send to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: S&end to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll

O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\REFIEBAR.DLL

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip..{3B140A02-7E74-45D0-9C6B-2F9AD2A4A1A1}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164

O18 - Protocol: grooveLocalGWS - {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\GR99D3~1.DLL

O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL

O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

O23 - Service: ATK Keyboard Service (ATKKeyboardService) - ASUSTeK COMPUTER INC. - C:\WINDOWS\ATKKBService.exe

O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe

O23 - Service: LckFldService - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\LckFldService.exe

O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe

O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program Files\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe

O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs, LLC - C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe

--

End of file - 4601 bytes

zauważyłem w HJT że mam odpalonego winampa pomimo że wcale nie jest odpalony jeżeli to od tego to co mogę zrobić?


(Seba86mu) #3

A to dlatego, że masz uruchomione Gadu-Gadu, a wraz z nim w tle uruchamia się Winamp do poprawnego działania Gadu-Radia.

Co do problemu.

Wejdź w:

Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa. Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.


(Mrmiszu) #4

zamknąłem gadu i nadal nie działa, karta jest jedna jedyna ta moja nic mi się nie zmieniło co robić? jak w takim razie korzystać z gadu i z winampa jednocześnie?

Winampa odinstalowałem a Windows Media Playerze nadal leci bez dźwięku a inne odtwarzacze stoją... :confused:


(Mm Urbanek) #5

Gadu-Gadu nie ma tu nic do rzeczy. Seba tylko wyjaśnił ci, dlaczego masz działającego Winampa, chociaż jest on "wyłączony"


(Mrmiszu) #6

a co mam zrobić żeby dźwięk działał?


(Seba86mu) #7

grrand , a w jakim momencie najczęściej zanika dźwięk ?

Zawsze w tym samym momencie ?

Może uruchamiasz jakiś program, który powoduje ten problem ?

Od jakiego czasu się tak dzieje ?


(Mrmiszu) #8

od początku w weekend był format dzieje się tak w byle jakim momencie....


(Seba86mu) #9

grrand , pobierz program Everest Ultimate Edition.

Otwórz program -> Komputer -> Podsumowanie -> spisz informacje z pozycji:

-> Nazwa płyty głównej

-> Mikroukład płyty głównej

-> Multimedia (karta dźwiękowa)


(huber2t) #10

Log ok

Podaj log z Combofix

Logi dajesz na http://wklej.eu lub na http://wklej.org a w poście dajesz tylko link


(Mrmiszu) #11

http://wklej.eu/index.php?id=8ab2faf70e&view=nl tu log z combofixa

Everest

Nazwa płyty głównej Asus M2N-E SLI (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce 500 SLI, AMD Hammer

Karta dźwiękowa AVerMedia TV Series Device - Bt878 Audio Section

ale po modłączeniu karty telewizyjnej

Karta dźwiękowa C-Media CM6501 Like Sound Devic

ale i tak nie działa dźwięk nawet jak odłączyłem :confused:

ale w manadżeże urządzeń pisze mi że karta dźwiękowa to C-Media CM6501 Like Sound Device hm?

Dźwięk Windows ]----------------------------------------------------------------------------------------------

midi-out.0 0001 0066 Syntezator SW Microsoft GS Wave

mixer.0 0001 0068 C-Media CM6501 Like Sound Devic

wave-in.0 0001 0065 C-Media CM6501 Like Sound Devic

wave-out.0 0001 0064 C-Media CM6501 Like Sound Devic

Dźwięk PCI ]---------------------------------------------------------------------------------------

AVerMedia TV Series Device - Bt878 Audio Section PCI


(huber2t) #12

start>>uruchom>>>cmd

sc stop bDriver

sc delete bDriver

po każdej linijce enter

usuń ręcznie folder C:\Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść system Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar całego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!


(Mrmiszu) #13

wyskoczyło mi przy stop b Driver:

[sC] ControlService FAILED 1062:

US


(huber2t) #14

Pobierz The Avenger

wklej do niego ten tekst:

Drivers to delete:

bDriver

kopiuj to i klikasz na Paste Script from Clipboard wybierasz Execute oraz Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.

Kasujesz ręcznie z dysku plik: C:\Avenger\backup.zip i wklejasz na forum raport: C:\avenger.txt


(Mrmiszu) #15

jak wziąłem wpisałem później delete to skasowało mi tego bDriver teraz przy optymalizacji zauważyłem ze HJT wyskakuje mi wpis że oprogramowanie od nokii mi sie uruchamia

a pamiętam że wcześniej występował ten problem tylko przy podłączeniu telefonu może to tu jest coś nie tak? jak usunąć ten wpis z autostartu? bo jak biorę tak jak tam jest start->uruchom->msconfig to mi wyskakuje ze nie można odnaleźć msconfig sprawdź czy dobrze wpisałeś nazwę...


(Mrmiszu) #16

mimo usuniętego oprogramowania nokii dalej mi się tak robi to coś się włącza razem z systemem bo jest tak słychać tą muzyczkę od włączenia a po chwili jak się pojawiają ikony w prawym dolnym rogu już jak chce regulować głośność to się nie da... ale nie jestem w stanie określić od której się to powoduje :confused: