instalujemy Windows z kluczem który znajduje się pod spodem laptopa, podczas instalacji na ekranie “gdzie chcesz zainstalować system Windows” wybieramy “opcje dysku (zaawansowane)”, zaznaczamy partycję systemową, klikamy formatuj, zaznaczamy partycję systemową aby został tam zainstalowany system i klikamy Dalej
Ok. Mineło 25 godzin i dalej robi to samo. Jakieś wskazówki co robić? Patrzyłam pod spód laptopa ale niestety nie ma tam nalepki z kluczem windowsa Z kolegą nie mam niestety żadnego kontaktu.
Da się jakoś sprawdzić jaki mam klucz do windowsa? Ściągnełam darmowe narzędzie do partycjonowania dysków o nazwie Easeus Partition Master. Znalazło się zaginione 90GB. Jest po prostu niepodzielone na partycje.
Tak, tylko musisz zainstalować Windows 7 Starter (podając klucz z obudowy).
Jeśli chodzi o instalację z pena (minimum 4GB)
Ściągnij Universal USB Installer, uruchom, na pierwszym ekranie klikasz I Agree, następnie z rozwijanej listy wybierasz Windows 7 Installer (pod koniec listy), potem wskazujesz plik iso z systemem , Step 3 wybierasz swój pendrive (tylko się nie pomyl), na koniec klikasz Create, musisz jeszcze potwierdzić sformatowanie pendriva i powinno zacząć si kopiowanie plików. Na zakończenie procesu powinno pojawić się Installation Done, Process is Complete!
Podłączasz pendrive do netbooka i w biosie ustawiasz bootowanie z pendrive.