Kiedy rano zostawiłem włączony komputer, żeby ściągnąć parta wróciłem do domu i wyskakuje mi ten wirus nie wiem skąd on się wziął pomocy
oto logi z HijackThis2.02
Kiedy rano zostawiłem włączony komputer, żeby ściągnąć parta wróciłem do domu i wyskakuje mi ten wirus nie wiem skąd on się wziął pomocy
oto logi z HijackThis2.02
Rootkit, jeśli takowy tu jest nigdy nie zostanie zobaczony w logu HijackThis.
Nie wklejaj logów na wklej.eu, gdyż ta strona utrudnia kopiowanie tekstu.
Używaj wklej.org, wklej.to lub nopaste.pl.
Program do wywalenia, gdyż to nic więcej jak czyste oszustwo napchane reklamami.
Przed uruchomieniem poniższych narzędzi odinstaluj (jeśli posiadasz) wszelkie programy tworzące wirtualne napędy (Daemon Tools, Alcohol itp.) oraz usuń instalowany przez nie sterownik SPTD narzędziem SPTDInst z opcji Uninstall (jeśli będzie zszarzałe, to OK).
Pokaż logi z narzędzi OTL + System Repair Engineer + GMER.
W OTL przestawiasz Processes i Modules na All oraz wklejasz w dolne białe okienko Custom Scans/Fixes :
Klikasz Run Scan.
Sory ale ja jestem zielony w komputerach i nie za bardzo wiem o co chodzi w tym
“Przed uruchomieniem poniższych narzędzi odinstaluj (jeśli posiadasz) wszelkie programy tworzące wirtualne napędy (Daemon Tools, Alcohol itp.) oraz usuń instalowany przez nie sterownik SPTD narzędziem SPTDInst z opcji Uninstall (jeśli będzie zszarzałe, to OK).” czy mógłbyś mi to wytłumaczyć bo ja mam tylko 12 lat. A i czy to chodzi o np. Ares
No to tłumaczymy jak dziecku. 
Programy do tworzenia wirtualnych napędów pozwalają zrobić z obrazu płyty napęd wirtualny, czyli taki kolejny napęd CD/DVD widoczny w Mój komputer. U Ciebie jednak nie widzę żadnego tego typu programu, więc nie musisz się nad tym głowić…
Tak a propos program Bearshare również do wywalenia - powód taki sam jak w przypadku programu GoD.
Czyli podsumowując zrób tylko to:
Jak robię skan to wyskakuje mi ten wirus i muli program OTL. A w jakim pliku się znajduje ten GoD
Wyłącz Avasta na czas działania OTL-em.
To jest pytanie czy co?
GoD to program, który powinieneś usunąć poprzez aplet Dodaj/Usuń programy w Panelu Sterowania.