Problem z włączaniem laptopa / opcja uśpienia

Windows + R -> devmgmt.msc: znajdź Intel® Management Engine Interface , potem odinstaluj i usuń, a następnie uruchom ponownie komputer.

Akurat mam po angielsku.

Nie działa dalej to samo. :frowning:

A może przywróć system do stanu sprzed twoim problemem z punktów przywracania.

Ale ja nie tworzyłem żadnych punktów przywracanie chyba że samo się jakoś tworzą.

Więc co mam robić dalej :frowning: :(:sleepy:

Windows + R --> ms-settings:troubleshoot --> przesuń listę i tam gdzieś niżej będziesz miał zasilanie, następnie kliknij na nie i uruchom pomocnika i napraw.

Sprawdzić czy są jakieś punkty przywracania z sprzed twojej sytuacji. I jeżeli są, to najpierw spróbować przywrócić. Koniecznie wyłączyć przed tym ochronę i zaporę AV. Większość z nich blokuje przywracania.

Pomysły się kończą powoli.

Na przyszłość organizuj się tak, aby można było zrobić w każdej chwili przywracanie systemu.

Zawsze pozostaje uruchomić instalator Windows (DVD/Pendrive) i wziąć napraw.

@anon87270658 gdy wpisuje to w win+r to wyskakuje mi że niemam takiego zainstalowanego programu aby to otworzyc

Ano ta, bo Ty Windows 8.1 masz

Może przwróć z system z opcją zachowania plików. Programy i ich dane zostaną raczej usunięte.

Właśnie dlatego ja nie chce tego bo mam bardzo duzo programów. :frowning:

I mi się nie chce potem tego pobierać.

Może zaktualizuj BIOS, moze coś się przełączy tam magicznie :upside_down_face:

Możesz też użyć jakiegoś programu do odświeżania sterowników, który jest oczywiście niepotrzebny, ale może przeinstaluje coś, i się odblokuje coś… :upside_down_face:

A jak zobaczyć czy mam zaktulizowany?

Windows + R --> cmd /k wmic bios get smbiosbiosversion

I musisz zobaczyć na stronie producenta jaka jest ostatnia aktualizacja.

Z tego co widzę najnowsza dla Twojego urządzenia to 1.32.

Jakie masz ustawienia zarządzania energią w Intel Management Engine?

Wyłącz obie opcje przy 4
Restart, próba

@iJuliusz Niemam takiego czegoś jak w intel magagement engine Zarzadzanie energią.