Windows + R -> devmgmt.msc: znajdź Intel® Management Engine Interface , potem odinstaluj i usuń, a następnie uruchom ponownie komputer.
Akurat mam po angielsku.
Windows + R -> devmgmt.msc: znajdź Intel® Management Engine Interface , potem odinstaluj i usuń, a następnie uruchom ponownie komputer.
Nie działa dalej to samo.
A może przywróć system do stanu sprzed twoim problemem z punktów przywracania.
Ale ja nie tworzyłem żadnych punktów przywracanie chyba że samo się jakoś tworzą.
Więc co mam robić dalej :(
Windows + R --> ms-settings:troubleshoot --> przesuń listę i tam gdzieś niżej będziesz miał zasilanie, następnie kliknij na nie i uruchom pomocnika i napraw.
Sprawdzić czy są jakieś punkty przywracania z sprzed twojej sytuacji. I jeżeli są, to najpierw spróbować przywrócić. Koniecznie wyłączyć przed tym ochronę i zaporę AV. Większość z nich blokuje przywracania.
Pomysły się kończą powoli.
Na przyszłość organizuj się tak, aby można było zrobić w każdej chwili przywracanie systemu.
Zawsze pozostaje uruchomić instalator Windows (DVD/Pendrive) i wziąć napraw.
@anon87270658 gdy wpisuje to w win+r to wyskakuje mi że niemam takiego zainstalowanego programu aby to otworzyc
Ano ta, bo Ty Windows 8.1 masz
Może przwróć z system z opcją zachowania plików. Programy i ich dane zostaną raczej usunięte.
Właśnie dlatego ja nie chce tego bo mam bardzo duzo programów.
I mi się nie chce potem tego pobierać.
Może zaktualizuj BIOS, moze coś się przełączy tam magicznie
Możesz też użyć jakiegoś programu do odświeżania sterowników, który jest oczywiście niepotrzebny, ale może przeinstaluje coś, i się odblokuje coś…
A jak zobaczyć czy mam zaktulizowany?
Windows + R --> cmd /k wmic bios get smbiosbiosversion
I musisz zobaczyć na stronie producenta jaka jest ostatnia aktualizacja.
Z tego co widzę najnowsza dla Twojego urządzenia to 1.32.
Jakie masz ustawienia zarządzania energią w Intel Management Engine?
Wyłącz obie opcje przy 4
Restart, próba