Problem z włączeniem Laptopa Compaq ARMADA 156OD


(Mateusz Fire) #1

Witam. W szafie znalazłem starego laptopa i myślałem że nie będzie działac lecz kiedy go włączyłem pojawiło się to:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a27 ... 05936.html

Następnie pokazuje się to:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/097 ... 26470.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ac0 ... 8adec.html

I tutaj jestem w martwym punkcie gdyż nie wiem co sie dzieje nic nie da się wpisać lecz kiedy nacisne enter pojawiaja sie kolejne kluczyki Dry Bardzo proszę o pomoc!! Z góry dziękuje...


(Jurninho25) #2

Fajnie, że wiemy jaki to laptop, chociaż nazwa producenta by się przydała. A po drugie ten linki do screenów nie działają...


(Agatonster) #3


(Mateusz Fire) #4

Linki powinny działać... U mnie działają :slight_smile:


(Maciek__) #5

Wyjmij baterie z laptopa(z płyty głównej)

-- Dodane 22.06.2010 (Wt) 21:23 --

linki działają


(Mateusz Fire) #6

Jeśli chodzi o bateria zasilającą wyjąłem ją i podłączyłem kabel do gniazdka lecz dalej jest to samo ;/ Proszę o dokładną instrukcję jak to zrobić :confused:


(Joni987) #7

Wygląda na to że masz założone hasło w biosie.

Aby się go pozbyć musisz (przy odłączonym zasilaniu) wyjąć baterie z laptopa i tą z płyty głównej na 5 min to zresetuje bios a co za tym idzie hasło w biosie.


(Mateusz Fire) #8

Wszystko to zrobiłem lecz teraz kiedy uruchomie komputer jest czarny ekran cały czas. Co sie dzieje??


(Joni987) #9

Może domyślne ustawienia biosu nie uruchamiają prawidłowo. Spróbuj wejść w bios klawiszem f2 lub del.