Po długim zastanowieniu zdecydowałem się na zakup karty graficznej ATI HD 4850. Mam jednak problem z wyborem konkretnego producenta karty. Wybór ograniczyłem do:
Obie w podobnej cenie. Która z nich będzie lepsza? Do tej pory używałem produktów Sapphire i nie miałem żadnych problemów. Może ktoś wie jaka jest różnica w chłodzeniu obu kart i natężeniu hałasu.
bierz od HIS,ma lepsze chłodzenie,jest chłodniejsze i znacznie cichsze,miałem już styczność z sapphire i HIS ,żadnym problemów nie miałem ani z tym ani z tym.HIS od zawsze robi genialne chłodzenia.
Moim skromnym zdaniem dla Ciebie pasowała by ta karta! jest lepsza tyle że 128 bitowa, jest w takiej samej cienie jak te wymienione przez Ciebie kolega ja ma i w GTA 4 gra na high na rodzicielce 1228x1024
To że podana twoja karta obsługuje dx 11,nie czyni jej lepszej,HD 5570 nie nadaje się do gier pod dx 11,więc jej nie opłaca się brać,bo HD 4850 i HD 4770 są znacznie wydajniejsze od tego radka HD 5570.
– Dodane 31.03.2010 (Śr) 20:54 –
KwaśnyJoe nie pisz nic więcej bo nie pomagasz a dezorientujesz pytającego swymi historyjkami,nie masz racji,dobrą radę ci dam udaj się na stronę www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html
i na http://www.pclab.pl i ogarnij troche wiedzy nim się wypowiesz na temat kart.