Problem z wyłączającymi się grami


(Knappik) #1

Witam

Mam problem z grami(np battlefield 2),wyłączają się same w różnych odstępach czasowych. Robiłem formata i nie pomógł.

Wszystko zaczeło się jak zmieniłem pastę na chipsecie i na procesorze,ale temperatury są ok.Pomóżcie bo gra sie "kijowo" :frowning:

Mój sprzęt:

Płyta DFI LANPARTY UT nF3 250Gb

Procesor AMD Athlon 2800

dysk WD 80GB

zasilacz Amacrox warrior ax450-pnf

Grafa Palit 7600gt


(mareksolak) #2

To lepiej zacznij od sprawdzenia temperatur http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … +4.20.1170 bo może to pogorszenie chłodzenia


(Knappik) #3

Sprawdzałem everest,sisoftware,speedfan,a temperatury w stresie:grafa 45-46,proc 37chipset 45


(mareksolak) #4

A napięcia w normie?

Sterowników ostatnio nie zmieniałeś?


(Przebar) #5

A gierka z licencją? Słyszałem, że COD2 zainstalowana na kluczu, który był używany na wielu IP działała tylko kikanaście minut i ją wywalało, najczęściej przed checkpointem.


(Knappik) #6

Napięcia ok,everest kłamał że ma na linii 12V było 11,20 a jak zmierzyłem miernikiem było 11.99 pod obciążeniem.

Gra oryginalna,dal potwierdzania oryginalności daje stronę do mojego żołnierza

http://www.bf2stats.nl/player/109457342/

A sterowniki to sprawdzone 93.71,DirectX 9c z czerwca


(mareksolak) #7

W takim układzie to ja bym przeinstalował ,możliwe że coś się wykrzacza bo na usterke kompa to nie wygląda


(Knappik) #8

Nie mam żadnych artefaktów itp,gra się po prostu wyłącza.Jak wyżej pisałem robiłem formata grę też przeinstalowałem i kiszka

blada :wink: Zauważyłem że dysk dziwnie piszczy to może przez niego.W razie czego jeszcze raz zmienię pastę, dla pewności kupie nową ale z tym będzie problem


(mareksolak) #9

Pasta “jest niewinna” bo temperatury by rosly , a dyskowi to się przyjrzyj bliżej bo jeżeli piszczy - może to on

  • ale to tylko gdybanie , a ja pomysłu już nie mam

(Knappik) #10

W sobotę dziada zeruje i zobaczę wtedy czy będzie działać.Dzięki za wszystkie odpowiedzi jeśli ma ktoś jakiś pomysł to niech napisze.Ale dla pewności zmienię pastę bo coś bios w mojej DFI kłamie :frowning: