Problem z wyświetlaniem stron i szybkozmiennym pingiem


(Szpulson) #1

Od niedawna mam jakiś dziwny problem z internetem polegający na nie wczytywaniu niektórych stron w jakimś czasie. Chodzi o to że raz wchodzę na googla i wyskakuje mi http://www.megaclick.com/notfound/?lg=e ... google.pl/ a kilkanaście sekund poźniej już wchodzi ale dosyć długo (mam 1024 kb/s i nic nie ściągam) strona się ładuje. Zauważyłem też że w grach sieciowych objawia się to w następujący sposób: mam jakiś niezły ping (koło 50) ale równomiernie co kilkanaście sekund pisze "są problemy z twoim połączeniem". Gdy komunikat mija okazuje się że ping wynosi trochę więcej niż 1000 ale po chwili maleje znowu do 50 i tak w kółko. Wątpię czy to ma jakiś wpływ ale na tej stronie megaclick pisze że Internet Explorer nie może otworzyć strony a ja korzystam z Firefoxa. Aha, kabel sieciowy na miejscu i nie mam żadnego komunikatu o tym że jest odłączony.

Miał ktoś może taki problem bo je nie wiem już co robić... :?


(Agatonster) #2

Mateque ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gifprzy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Mihau X64) #3

Jak masz możliwość to podłacz inny komputer pod ten sam kabel i sprawdz czy na nim tez będzie internet tak wariował..

Jeśli tak to zapewne u dostawcy internetu coś się zje**ło i idz zgłoś. Bo może wystarczy zresetować cały układ..

P.S. ja u siebie też jaz na 4 dni wyłączam modem i router na pare sekund i właczam od nowa i działa bardzo dobrze ale jak pochodzi powiedzmy z 9-14 dni to zaczyna bloki wyłapywać.. wiesza się wolno chodzi albo cos innego :wink:


(Longhorn2009) #4

Sprawdź czy wszystko jest dobrze ustawione m.in. adres IP, DNS i bramka domyślna.