Problem z wyświetlaniem zdjęć w IE


(Xpecet11) #1

Kiedy wpisuję:

[/code]

W IE są "iksy" a w Operze wszystko jest poprawnie.

Może to głupie pytanie, ale mnie to denerwuje.


(Kutar 0) #2

powinno być:

[code]


(Xpecet11) #3

Sorry, e w kodzie pomyłka. Poprawiam.


(Skr3czu) #4

I co nadal nie działa ?


(Xpecet11) #5
[/code]

Nie działa. Wklejam jeszcze raz.


(Kutar 0) #6

Być może w nazwie folderu (zdjecia) lub w nazwie pliku (link3.gif) masz jakieś wielkie litery, a piszesz w kodzie samymi małymi. Często zdarza się, że rozszerzenie jest w wielkich liter, a domyślnie w Windows jest ono ukrywane. Upewnij się, że nazwy folderów i plików wpisujesz dokładnie, zachowując wielkie i małe litery.


(Xpecet11) #7

Mam odznaczoną opcję "Ukrywaj rozrzeszenia znanych plików". Pliki mają odpowiednio nazwę: link1/2/3/4.gif . Także folder ma nazwę "zdjecia".


(Kutar 0) #8

okej, no to moja kolejna myśl to:

[/code]


daj spację na końcu przed slashem:

[code] link3.gif


(Xpecet11) #9

Lipa. Dodałem odstępy ale nic nie daje.


(Kutar 0) #10

Hmmm... przypomniała mi się taka historia. Ktoś kiedyś miał podobny problem , że wszędzie (Opera, Fx) wyświetlały mu się obrazki, a na IE nie. Chodziło wtedy o to, że obrazek był zapisany w innym formacie i miał inne rozszerzenie. Hmmm... tak jak by obrazkowi jpg zmienić rozszerzenie na gif. IE się na tym sypie i wyświetla iksy. Spróbuj otworzyć jeden z obrazków w jakimś programie graficznym i zapisać go ponownie do gifa.

Jak to nie pomoże, to daj linka do strony.

A jak nie ma jej w necie to daj cały kod + te obrazki.


(Kutar 0) #11

Wyrzuć:


(Xpecet11) #12

OK, wyrzucone. Co dalej?


(Kutar 0) #13

yyy.. i tyle.. nadal nie wyświetla obrazków?


(Xpecet11) #14

Osz kurde :o . Dzięki stary. :slight_smile: