Problem z wysyłaniem na servery!


(Mattatg) #1

Tak jak w temacie posiadam wielki problem z wysyłaniem. Napewno każdy słyszął o takich servisach jak rapidshare.com megaupload.com i wiele wiele innych . Można tam zamiescic pliki dac linka znajomym i sciągają np zdjęcia. Problem polega na tym że nie moge NIGDZIE na takim serverze zamiescic pliku. Jak tylko daje upload, wyskakuje mi że połaczenie nie może być zrealizowanew spróbuj ponownie, nie uzywam proxy ani nic takiego, posiadam kablówke 1 Mb/128Kb czyli wysyłąnie powinno być koło 16 klio, co Ciekawe nie moge zamieszczeć także plików na poczcie poprosty zatrzymuje sie na 0 % i koniec. Wyszukałem w necie program zamieszczający pliki na serverach , zamiesici 20 KB i wyskakuje ERROR. Co ciekawe jak odpale np bitcommet to po kilku minutach odemnie ludzie ściagają 40KB/s. NIe wiem jak to mozliwe ale jednak. Prosze o pomoc o co tu chodzi bo praktycznie niec nie moge wysłać, jest to denerwujące. a wysyłanie plików testowałem na ponad 20 serverach i na każdym to samo :frowning:

Prosze o szybką pomoc


(Marcus35) #2

Proponuję udać się do administratora sieci i z nim omówić problem


(Mattatg) #3

czy to jedyne mozliwe rozwiązanie?? TZN chodzi mi o to czy to jest wina internetu czy może czegoś u mnie w kompie??


(Marcus35) #4

Spróbuj potestować prędkość łącza Klik i przyjrzyj się ustawieniom firewalla


(Mattatg) #5

testuje i w każdym tescie wychodzi wynik i co teraz??


(Monczkin) #6

Matt_at proszę nazwać temat konkretnie.


(Marcus35) #7

No dobrze tylko czy te wyniki są podobne ? Czy zgadzają się mniej więcej z prędkością na jaką podpisałeś umowę z dostawcą ? Sprawdziłeś ustawienia portów w firewallu ?


(Mattatg) #8

wyniki sie zgadzają w każdym teście są podobne, ale... jak sprawdzić ustawnienia firewalla w windows vista??