Problem z x1950


(R Warzynski) #1

Witam,

kupiłem kartę graficzną X1950 Saphire. Wszystko jest OK, gry jak na razie chodzą miodzią ale jest jedno ale.

Dysk był zformatowany. System zainstalowany na czysty dysk.

Po zamontowaniu karty komputer wstaje przez ponad 3 minuty. Potem kilka razy ekran 3 razy mignął.

Zainstalowałem najnowsze sterowniki i Directx-a. Czas zmiejszył się do 2.20 ale wciąż mnie wkurza.

No i czasami (włączony emule) przy zmianie otwartych okien jakby się przywieszało na chwilę.


(Technik Elektro) #2

zainstaluj omega drivers.


(Mariosti*) #3

omega, albo catalisty wersji 7.5


(Adamt7) #4

Witaj

Wszystko fajnie ale jaki masz zailacz.... jak masz zailacz conajmniej 400w z np CHieftec,Thelmatake,Tagan to ok ....a jak masz jakies badziewie z np. obudowy to lepiej kup sobie zailacz.... Ta karta w strasznie jest "mocożerna" ...acha i nie podpinaj na jednej lince z dyskiem twardym ... Gorzej jak kupiles wersje karty ktora nie ma dodatkwego wejscia na napiecie i ciagnie przez plyte glowna ...wtedy jakas dobra 450 cie moze uratuje lub cos mocniejszego.

ADAM

Złączono Posta : 07.11.2007 (Sro) 11:29

Witaj

Wszystko fajnie ale jaki masz zailacz.... jak masz zailacz conajmniej 400w z np CHieftec,Thelmatake,Tagan to ok ....a jak masz jakies badziewie z np. obudowy to lepiej kup sobie zailacz.... Ta karta w strasznie jest "mocożerna" ...acha i nie podpinaj na jednej lince z dyskiem twardym ... Gorzej jak kupiles wersje karty ktora nie ma dodatkwego wejscia na napiecie i ciagnie przez plyte glowna ...wtedy jakas dobra 450 cie moze uratuje lub cos mocniejszego.

ADAM


(sdar) #5

Proszę o zmianę tytułu na bardziej konkretny.

Użyj opcji icon_edit.gif

Dodatkowo, proponuję zapoznanie się z TYMI informacjami.