Problem z zacięciami na YT


(Macio327) #1

Witam. Mam [kolejny] problem. Albowiem YT (YouTube), zacina mi się. To nie kwestia internetu, bo i tak mam do kitu [niedługo zwiększam do 20 Mb/s] ale filmik mi się zacina. Komputer jest świeżo po formacie i nie wiem co robić. Mam też laptopa [z tym samym internetem] i śmiga. Są to zacięcia, nie jakieś wcięcie, że muszę czekać. tylko zacięcia, mówiąc prosto: film nie leci płynnie. Jest to może kwestia sprzętu?


(Qba_) #2

Zainstalowałeś sterowniki do grafiki?


(Macio327) #3

Yyy… nie instalowałem, lecz chyba są już zainstalowane, lecz spróbuje, lecz przed formatem też się cięło.


(Xparanienormalnyx) #4

Jeśli sprzęt sam w sobie jest słaby to i owszem, filmy we flashu przez przeglądarkę będą się cięły.


(Macio327) #5

To wg. cb jaki komputer by musiał być, żeby się cięło YT. Podać patametry? Nie podaje, bo będziecie się śmiać ;D


(Xparanienormalnyx) #6

Czemu mielibyśmy się śmiać?

Cóż, w obecnych czasach dwurdzeniowy procesor taktowany 2GHz i 2GB pamięci RAM plus karta graficzna inna niż zintegrowana to absolutne minimum moim zdaniem do komfortowej pracy/rozrywki, zwłaszcza gdy w grę wchodzi oglądanie filmów hd w syfiastym flashu którego każda kolejna aktualizacja zmniejsza jego stabilność i wydajność…


(Qba_) #7

Najpierw zainstaluj sterowniki od karty graficznej.

Mnie Windows nie chciał nawet wygaszacza zmienić bez sterowników, o przeglądaniu www nie mówiąc. :wink:


(Macio327) #8

Zainstalowałem sterowniki i dalej się zacina, ale mniej.


(Kosekma) #9

Może masz przeładowaną dodatkami przeglądarkę? Spróbuj uruchomić filmik z minimalnym obciążeniem dla CPU i zobacz czy będzie szło lepiej.


(Macio327) #10

Komputer jest po formacie czyli przeglądarka jest czysta.


(Robert Kol1956) #11

czyli to pewnie kwestia parametrów kompa.


(Lewanxd) #12

To więc podaj tą specyfikację to stwierdzimy czego to wina. :wink: