Problem z zaktą graficzną GTS250 Palit 1GB nie ma obrazu


(Hawajski) #1

Witam

Zamupiłem sobie karte graficzna GTS250 1 GB Palit. Po podłaczeniu do kompa nie wyswietla sie obraz Podlaczylem zlacze 6 Pin do 2 Modelaxow i nic chlodzenie sie kreci ale obraz nie wyswietla po chwili slychac 8 pipniec co 0,5 sekundy. Nie aktualizowalem biosu płyty głownej jesli ktos wie co jest prosze o pomoc. Przedtem miałem GeForce Evga 8600GTS i elegancko działała

Konfiguracja

AMD 4400+ X2 64

MSI K9N Neo V3

3GB ram (1x 1GB + 1x 2GB)

Zasilacz ATX 500W


(kliszka) #2

Jak ze sterami ? zainstalowałeś sterowniki ..... od nowej karty pod swój system ?


(Hawajski) #3

jak kompa nie moge odpalic to jakmiałem zainstaowac


(kliszka) #4

A w trybie awaryjnym ?


(Hawajski) #5

wogole jak podlanczam ja to nie ma obrazu


(PaPuX) #6

Nie umiesz czytać??

Skoro używasz przejściówki molex najprawdopodobniej to działać nie będzie.

To nic nie mówi.

Stawiam na słabą linie 12V.


(Gardner) #7

Spójrz tutaj http://www.pcmech.com/article/beep-codes/

Czyli 8 krótkich piknięć znaczy, że karta graficzna nie działa. Sprawdź tą kartę w innym komputerze, np u kolegi. Istnieje także prawdopodobieństwo, że kupiłeś uszkodzoną kartę.


(mysz 1) #8

Karta nie jest poprawnie zamontowana .

Bios nie widzi karty dlatego jest 8 dźwięków .

Wyjmij kartę i zamontuj ją ponownie .


(Hawajski) #9

wzciagalem ja 4 rayz i wkladalem przeczyszcze wejscie jeszcze

moj zasilacz http://www.allegro.pl/item904859960_pro ... 6_pin.html

-- Dodane 05.02.2010 (Pt) 16:10 --

Sorrry to bardziejwyglada jak 1 dlugie i 8 krutkich

co to znaczy?


(sdar) #10

hawajski , Proszę o zmianę tytułu na bardziej konkretny.

Użyj opcji zmien.gif

Pomocne może być zapoznanie się z TYMI informacjami.


(kliszka) #11

1 długi 8 krótkie – problemy związane z wyświetlaniem obrazu przez kartę graficzną ( BIOS AMI ) wygląda na to ,że albo masz walniętą kartę albo jest źle podłączona..


(Hawajski) #12

ciezko jest ja zle podlaczyc da sie cos z tym zrobic?


(kliszka) #13

Wypadałoby ją sprawdzić na innym komputerze...


(Hawajski) #14

byłem z nia u kumpla i smiga


(kliszka) #15

no to innego wyjścia nie ma jak złe podłączenie.. wiem ,że w ten sposób prochu nie wymyślę..posprawdzaj jeszcze raz wszystko u siebie , podłączenia płyty głównej ,zasilacza..


(Hawajski) #16

odlaczylem karte odkuzylem wejscie jeszcze raz podaczylem dodatkowe zasilanie i nic a moze to byc wina biosu np jak bym wgral nowszy bios


(kliszka) #17

Czy Twój zasilacz to I-box ATX 500w? Jeżeli to I -BOX to proponuję Ci wymienić go jak najszybciej , ponieważ ma on wadę która może być krytyczną

kiedy podłączymy takie urządzenie jak Twoja nowa karta grafiki - a mianowicie słabą linie 12V ( niestabilną )

Czarna lista :

Akyga, Aspire, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Fever, Impet, i-box, Linkword, L&C = Logic, LOGISYS, Megabajt, Mercury, Metropilis, Mustang, Platin Power, Powercomp, Procomp, Q-tec, RAIDMAX, Rubikon, Ropla, SilenX, Tracer, Tronje, Xilence, XION

WSZYSTKIE zasilacze firm: Be Quiet, Tagan, Topower, Thermaltake, Zalman są jednymi z najlepszych konstrukcji i każdy produkt tych firm jest wart uwagi .


(PaPuX) #18

Podłącz 6pin bezpośrednio z gniazda zasilacza bez przejściówek.

Ciągle jednak stawiam na brak stabilizacji 12V


(Hawajski) #19

http://www.allegro.pl/item902871715_top ... ancja.html ten zasilacz bedzie dobry i odpali :?


(kliszka) #20

Będzie dobry... naprawdę dobry wybór :lol: