Problem z zestawem Halifax MT1406 (odbiornik się wyłącza)


(system) #1

mam taki problem zestaw jest podłączany przez USB no i podczas pracy na komputerze nie świeci zielona dioda na odbiorniku i wogole nie ma żadnej komunikacji nie działa próbowałem przepiąć i narazie działa (w stare wejście wpiąłem modem z neo i nie rozłącza się więc chyba to nie wina portu pomóżcie pozdrawiam


(Marcus35) #2

Próbowałeś na innych portach ?


(system) #3

tak probowalem i na kazdym porcie to samo przeinstalowalem narazie stery moze cosik pomoze

Złączono Posta : 16.02.2007 (Pią) 17:52

niestety po restarcie kompa nie dotyklaem wogole sprzetu i co przestał komunikowac chyba musze nim non stop ruszac zeby sie nie zawiesil eh juz nie wiem co robic

Złączono Posta : 16.02.2007 (Pią) 18:04

coś mi się widzi że jeśli nie używam ani myszki ani klawiatury przez dłuższy czas to ona się wyłącza tylko nie wiem dlaczego jeszcze kilka dni temu było wszystko ok


(Marcus35) #4

wejdź w mój komputer PPM ->właściwości ->Sprzęt -> menadżer urządzeń ->Kontrolery Uniwersalnej magistrali szeregowej -> Główny koncentrator USB ->PPM-> właściwości->zakładka zarządzanie energią-odznacz pole przy zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii.

Operację powtórz dla każdego Głównego koncentrtora USB może ich być od 3 do 5


(system) #5

zrobiłem jak powiedziałeś ale problem nadal występuje. przeinstalowywałem stery 2 razy i też nic nie pomaga. denerwuje mnie to ciągłe wyłączanie i włączanie całego zestawu do portu USB ale wiem kiedy mi zestaw przestaje kontaktować wystarczy że jeśl;i wcześniej robiłem cokolwiek (ruszałem myszą pisałem na klawikordi) działa ale wystarczy na chwilę odejść lub nie ruszać jej i wyłącza się i za każdym razem na nowo muszę ją wpinać w port USB myślisz że przywrócenie systemu coś tu da? bo tego jeszzce nie próbowałem

Złączono Posta : 16.02.2007 (Pią) 21:52

aha jeszcze k'woli info Głównych koncentratorów USB mam 2 czy wszystko ok?


(Marcus35) #6

ilość koncentratorów zależy od mobo

Złączono Posta : 17.02.2007 (Sob) 0:10

Daj logi . Znający się na tym może znajdą jakieś świństwo co wyłącza porty choć to mało prawdopodobne. Podaj pełny konfig


(Asterisk) #7

Zmień tytuł na konkretny używając funkcji icon_edit.gif

Inaczej temat poleci do śmietnika.