Problem ze sterami do Karty dzwiekowej Creative SB PCI128


(Bazak3) #1

Mógłbym prosić o sterowniki do karty dźwiękowej Creative SB PCI128 (Ensoniq ES5880) Sound Card? Kilka już ściągnąłem ale żadne nie działają. Wszystko się instaluje, ponownie uruchamia się komputer a dalej nie ma żadnego dźwięku. To możne być spowodowane tylko brakiem odpowiednich sterowników czy czegoś jeszcze?

System operacyjny Windows XP, płyta główna Compaq Evo D510 CMT

Pozdrawiam


#2

bazak , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038

Poza tym, na forum używamy polskich znaków (ż, ł, ć, ś, ą itp.). Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba.

W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika.


(Bazak3) #3

Areh , zrealizowałem twoje polecenie. Mógłbym teraz przeczytać to co napisał stalesz?


(Ciuci) #4

W menadżerze urządzeń karta jest widoczna?

W panelu sterowania windows ta karta jest ustawiona jako domyślna?

Może zwyczajnie jest zepsuta?


(Bazak3) #5

Daje screena to bedzie wszystko widoczne http://i40.tinypic.com/2lm2mpl.jpg Wszystko jest ok?

Nie wydaje mi się żeby karta była zepsuta bo przed formatowaniem dysków wszystko działało.


(Ciuci) #6

Wygląda na to że sterowniki są ok.

Nie masz czasem gdzieś wyciszonej tej karty?Szukaj w panelu sterowania czy ta karta jest ustawiona jako domyślna.


(Bazak3) #7

Jest ustawiona jako domyslna http://i39.tinypic.com/xdazv7.jpg . Wiec chyba sie zepsula. Tak czy siak dzieki za pomoc :slight_smile:


(Adi Gryfino) #8

Witam.

Naprawiając komuś komputer miałem kiedyś taki przypadek:

Karta zintegrowana.

Mieli Windows XP więc takiego im wgrałem.

Mimo instalacji karta muzyczna nie działała na zwykłym Windows XP.

Nie miałem od nich nic - zero instrukcji, poradników, kart itd.

Wszystko było niby okej - Windows działał jak w zegarku.

Ale nie było dźwięku.

Już miałem się poddać ale mówię dobra próbuje dalej.

Potem pożyczyli od rodziny Windows XP SP1.

Noż kutwa jego mać - dalej nic.

Ile ja się nagimnastykowałem.

Instaluje Windows XP SP3 i eureka - działa.

Okazało się, że karta muzyczna wymagała Windosw XP z Service Packiem 3.

Na Windows XP z niższymi niż SP3 nie chciała działać.

Może z kartą jest wszystko ok a chodzi o przejście z win do win - spróbuj taki patent.

Może to teoria mało prawdopodobna ale piszę w razie w. Nigdy nic nie wiadomo.

Widocznie coś, gdzieś nie współgra. Trzeba kombinować. #-o :wink: