Problem ze sterownikiem do adaptera Sagem USB w sys. Vista


(Dym3k) #1

Witam,

Mam problem ze skonfigurowaniem połączenie bezprzewodowego w Windows Vista na laptopie. Router jaki posiadam to Sagem F@st 1400W WiFi. Aby podłączyć laptopa do sieci, instalowałem sterowniki z płytki Neostrady i podłączałem adapter Sagem 802.11b USB Dongle (XI-735) do portu USB, potem konfigurowałem połączenie z siecią w programie narzędziowym adaptera i wszystko działało, tak było w systemie Windows XP. Teraz w systemie Windows Vista po podłączenie adaptera Sagem do USB wyskakuje komunikat, że nie można odnaleźć określonego pliku sterownika (zobacz screena). Szukałem w Internecie sterowników, ale za każdym razem jest ten sam problem podczas instalowania sterownika. I połączenia z siecią nie ma. Próbowałem też się połączyć z siecią przy pomocy karty sieciowej Intel® PRO/Wireless 3945ABG, ale też nic z tego nie wyszło - brak połączenie.

Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem niech napisze. :slight_smile:


(Dziadek43) #2

http://wolnastrona.eu/2007/neostrada/mi ... -pod-vista

Może tu coś znajdziesz


(Dym3k) #3

Już byłem na tej stronie. Niestety ta instrukcja jest przeznaczona na adapter Sagem dongle WiFi w wersji XG-760A lub XG-760N. Wersja mojego adaptera to XI-735.


(K Surmacz) #4

chodzi bez problemów na sterach do XP (mam ten sam sprzet)

sterowniki nalezy zainstalować przez menagera urządzeń pokazując do nich ścieżkę, a nie przez instalację z płyty

lub wszystko odinstalować i po włożeniu dongla zapyta o sterowniki to pokazać ścieżkę do nich


(Dym3k) #5

Próbowałem już tak robić, ale dalej jest ten sam problem z zainstalowaniem (zobacz)